ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Μαρτίου 31, 2008

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ
Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ
ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑΣ
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΑΣ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΒΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΣΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ


ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

"Βαριές λέξεις χρησιμοποίησε από άμβωνος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος για το σύμφωνο συμβίωσης και την πιθανή επέκτασή του στα ομόφυλα ζευγάρια.

Μίλησε για επαίσχυντο νόμο που εάν επεκταθεί «θα γίνουμε χειρότεροι από ζώα» και προέβλεψε δεινά.

Οι δηλώσεις του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ήλθαν μετά την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να συστήσει επιτροπή που θα μελετήσει το ενδεχόμενο επέκτασης του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης στα ζευγάρια ιδίου φύλου.

Η επιτροπή θα μελετήσει όλες τις όψεις του ζητήματος, τη διεθνή πρακτική και το υφιστάμενο εγχώριο νομικό και κοινωνικό πλαίσιο.

Σε έντονο ύφος ο μητροπολίτης Ανθιμος δήλωσε την Κυριακή ότι τέτοια μέτρα καταργούν όλους τους κανόνες ηθικής και προέβλεψε δεινά, τονίζοντας ότι προκαλούμε το Θεό με τις πράξεις μας.

Είπε ότι ο νόμος είναι επαίσχυντος και εάν επεκταθεί θα βρεθούμε έξω από τη φύση μας και θα γίνουμε χειρότεροι από ζώα".

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ!

ΔΟΘΗΚΕ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞ :)))

Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα (ΕΟΚ) βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο Ιρανός γκέι πρόσφυγας που αναγνωρίζεται με το όνομα "Άλεξ", πήρε τελικά άσυλο, μετά την επανεξέταση της υπόθεσής του.


Η ΕΟΚ ευχαριστεί θερμά όλους και όλες που βοήθησαν ενεργά στην κινητοποίηση που έγινε εντός και εκτός Ελλάδας συμβάλλοντας στο θετικό αυτό αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα ευχαριστεί τον Συνασπισμό που από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση του θέματος συνέβαλλε σημαντικά στην θετική έκβασή του και τον Υφυπουργό Κο Χηνοφώτη που ανταποκρίθηκε, αναγνωρίζοντας το δίκαιο της υπόθεσης του "Άλεξ".

ΠΟΡΝΑ ΠΟΡΝΑ Η ΜΕΛΙΣΣΑ!!!

Σόδομα και Γόμορα...
.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕ

Του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιου
από το mkka.blogspot.com/
.

Ευχαριστώ θερμά όλους όσοι έχουν την καλωσύνη να επισκέπτωνται το ταπεινό ιστολόγιό μου. Και όλους όσοι κατέγραψαν σχόλια, τα οποία γενικώς εντάσσονται σε ένα γόνιμο διάλογο. Πραγματικά και διδάσκομαι από τις θέσεις πολλών και εμπνέομαι. Δι εμέ η επικοινωνία αυτή είναι μια καινούργια εμπειρία, μια πολύτιμη εμπειρία. Παρακαλώ πολύ όλους σας να μη αναμειγνύετε άσχετα ζητήματα. Τα περί του ρόλου της Εκκλησίας στον απελευθερωτικό αγώνα μας κατά το 1821 δεν έχουν σχέση με την ελεύθερη συμβίωση. Τά περί δευτέρου κλπ. γάμου, τον οποίον ευλογεί η Εκκλησία, είναι σωστά. Ο δεύτερος γάμος δεν θεμελιώνεται στο λόγο του Κυρίου. Διότι ο Κύριός μας δεν ανεγνώρισε άλλην αιτίαν λύσεως του γάμου παρεκτός της πορνείας. Συμφωνώ μαζί σας. Αλλά η Εκκλησία δεν είναι ένας Επίσκοπος. Οταν οι άγιοι Πατέρες ώρισαν έτσι τα πράγματα, προφανώς εκ λόγων οικονομίας προς τον άνθρωπο, εμείς οφείλουμε να τηρήσουμε όσα οι Πατέρες μας εθεσμοθέτησαν. Τελικά η υπακοή πρός τήν Εκκλησία, ως θεσμού, είναι χρέος μας. Και οι παραχωρήσεις έχουν κι αυτές όρια!
Ο προβληματισμός μας συνεχίζεται. Σήμερα σας παραθέτω την διήγηση της Παλαιάς Διαθήκης για την τιμωρία των ομοφυλοφίλων. Το αφιερώνω στούς "φωτισμένους¨ της εποχής μας και σ' όσους έχουν το "κουσούρι". Δεν καταδικάζουμε τον αμαρτωλό. Την αμαρτία καταδικάζουμε. Και το "κουσούρι" είναι μια ακόμη μορφή της αμαρτίας. Δείτε τόν "έγκυο" κύριο της φωτογραφίας. Και μόνο το θέαμα σοκάρει. Ο Θεός ας μας ελεήσει.
Ο προβληματισμός μας θα συνεχισθεί. Σε επόμενο Post θα έχετε την ευκαιρία να μελετήσετε την περί μοιχείας διδασκαλία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά. Και έπειτα θα κλείσουμε τη σειρά των περί πορνείας σημειωμάτων μας με μια ανθολογία από ειδήσεις της εποχής μας. Σήμερα θα διαβάσετε (εδώ) την διήγηση της Παλαιάς Διαθήκης για τα Σόδομα και τά Γόμορρα. Αύριο θα διαπιστώσετε, ότι η σημερινή κοινωνία δεν διαφέρει και πολύ από τήν Κοινωνία της εποχής εκείνης...
---------------------------

Μαρτίου 24, 2008

Αλιβιζατος

Η δια νόμου ανανγώριση των ομόφυλων ζευγαριών - αλλά και των ετερόφυλων που δεν επιθυμούν να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου - δεν υπακούει σε ένα εκκεντρικό καπρίοτσιο ούτε ακολουθεί μια μόδα, όπως ακκετά αβασάνιστα υποστηρίζουν ορισμένοι. Υπαγορεύεται από ένα θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα: το δικαίωμα του καθενός να διαφεντεύει τη ζωή και την περιουσία του όπως αυτός νομίζει, επιλέγοντας ελεύθερα τον (ή την) σύντροφό του. Πολύ φοβούμαι ότι την αυτονόητη αυτή διάσταση του ζητήματος οι πολέμιοι του συμφώνου επιλέγουν να την αγνοούν. Όπως επίσης θέλουν να αγνοούν και τον πόνο που προκαλούν σε μεγάλο αριθμό συνανθρώπων μας οι διακρίσεις, α στερεότυπα και οι αδικίες, τα οποία η απουσία νομοθετικής ρύθμισης επιτείνει. Όμως, στην εποχής μας, η πραγματική οικογένεια δεν είναι μόνο αυτή που σητρίζεται στο γάμο, αλλά και εκείνη που χτίζεται στην ειλικρινή πρόθεση όσων τη συγκροτούν να ζήσουν μαζί, συντρέχοντας ο άνς τον άλλον. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει αν η συμβίωση δεν έχει έννομες συνέπειες αντίστοιχες με εκείνες του γάμου. Ελπίζω ότι έπειτα από τις δεκαπέντε ευρωπαϊκές χώρες που με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, το έχουν αντιληφθεί, θα ακολουθήσει και η Ελλάδα.

Αθήνα, 17 Μαρτίου 2008

Παρέμβαση του Καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Παν/μιο Αθηνών, Νίκου Αλιβιζάτου σε αφιέρωμα του περιοδικού ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με θέμα: "Σύμφωνο Συμβίωσης".


miaarkoudapoutineleganbetty

Μαρτίου 17, 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Με αφορμή τη δημοσιοποιημένη πρόθεση συμπολιτών μας να τελέσουν πολιτικό γάμο ομοφύλων, αποτεινόμενοι σε δημαρχιακές αρχές, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ τονίζει ότι ο (πολιτικός) αστικός γάμος ομοφύλων είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο βήμα προς την άρση ποικίλων διακρίσεων και ιδίως αυτής λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Η άρνηση ισότιμης αστικής αναγνώρισης ετερόφυλων και ομόφυλων σχέσεων εμποδίζει τα ομόφυλα να κατοχυρώσουν τα ίδια δικαιώματα (ασφάλισης, περιουσιακά, κληρονομικά, συνταξιοδοτικά κ.ά), με τα ετερόφυλα.

Σε αυτά τα πλαίσια, το Τμήμα Δικαιωμάτων υποστηρίζει τις δημοσιοποιημένες πρωτοβουλίες μελών της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας να τελέσουν πολιτικό γάμο καθώς, μάλιστα, πιστεύει ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τον πολιτικό γάμο επιτρέπει τους γάμους ομοφύλων.

Θεωρούμε παρόλʼ αυτά, ότι οι περαιτέρω πρωτοβουλίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτούν συνεννόηση και συνεργασία με τα κόμματα και με τις δημαρχιακές αρχές προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα, με αφορμή το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης», το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ εκφράζει την αντίθεσή του με τον αποκλεισμό των συμπολιτών μας με ομοερωτικό σεξουαλικό προσανατολισμό και ζητά να συμπεριληφθούν στις διατάξεις του οι ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι συνταγματικές αρχές της ισότητας, της ισονομίας, της κατοχύρωσης της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της ελευθερίας ίδρυσης οικογένειας και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας επιβάλουν σε κάθε περίπτωση την εκ μέρους της Πολιτείας ισότιμη νομική αντιμετώπιση ετερόφυλων και ομόφυλων.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ / A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS

"ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ / A DOMESTIC PARTNERSHIP THAT DISCRIMINATES? NO THANKS

Στην Ελλάδα οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ γνωρίζουν από διακρίσεις. Τις αντιμετωπίζουν καθημερινά στην οικογένεια, την κοινωνική ζωή και τον επαγγελματικό στίβο.

Καμιά φορά όμως φτάνει μια σταγόνα για να ξεχειλίσει το ποτήρι.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου το Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να καθιερώσει ένα 'συμβόλαιο συμβίωσης' ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Δεν θεωρούμε ότι ένα απλό 'συμβόλαιο' μπορεί να λύσει τα ζητήματα των ζευγαριών ίδιου φύλου, ούτε να εξασφαλίσει την ισότιμη μεταχείρισή τους. Πιστεύουμε όμως ότι η προτεινόμενη διάκριση είναι κατάφωρα αντίθετη τόσο με το ελληνικό Σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Πόσο μάλλον όταν 18 ευρωπαϊκές χώρες ήδη παρέχουν νομική κατοχύρωση στα ζευγάρια ίδιου φύλου.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να ενημερωθούν σχετικά οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιστοσελίδες και ιστολόγια σε όλο τον κόσμο. Αυτό που ζητάμε είναι ίσα δικαιώματα για όλους. Τίποτα παραπάνω, τίποτα λιγότερο.

Αυτή τη φορά δεν θα μείνουμε σιωπηλοί. Αυτή τη φορά δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ


In Greece gays, lesbians and transexuals know about discrimination. They face it daily from their families, in their social lives and in the professional field.

But sometimes, all it takes is a single straw to break the camel's back.

According to press reports, the greek government is preparing to introduce a domestic partnership 'contract' EXCLUSIVELY for unmarried heterosexual couples. We do not believe that a mere 'contract' can resolve the issues same-sex couples face or ensure their fair treatment under the law. However this discriminatory proposal is a direct contravention of the greek Constitution, as well as european human rights treaties. Especially since same-sex couples already enjoy legal rights in 18 european nations.

The aim of this intervention is to make sure that european institutions, human rights organisations, websites and weblogs from around the world learn about these proposals. What we ask for is equal rights for all. Nothing more and nothing less.

This time around we will not sit idly by. This time around we will not keep silent.

GREEK BLOGGERS AGAINST DISCRIMINATION"

Μαρτίου 14, 2008

για ολους τους ανθρωπους που επεσαν θυματα βιας λόγω σεξουαλικών προτιμήσεων/σεξουαλικής ταυτότητας



για τον Matthew

(μουσική υπόκρουση Scarecrow - Melissa Etheridge)

ΘΕΟΦΑΝΩ ΠΑΠΑΖΗΣΗ

Της Θεοφανώς Παπαζήση

Η ΔΙΑΤΑΞΗ του Αστικού Κώδικα η οποία προβλέπει τις προϋποθέσεις για την τέλεση γάμου δεν αναφέρεται στη διαφορά του φύλου. Με την έννοια αυτή η ισχύουσα νομοθεσία που δεν απαγορεύει ρητά την τέλεση γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου επιτρέπει κατ΄ αντιδιαστολή τους γάμους αυτούς. Θεωρώ ότι η διεύρυνση της ερμηνείας της διάταξης που προανέφερα ανταποκρίνεται στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας, του σεβασμού της προσωπικότητας, της προστασίας της οικογένειας, και πραγματώνει την αρχή της αξίας του ανθρώπου ως στοιχείου του πολιτεύματος.
Μην ξεχνάμε επίσης πως το 1994 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέδωσε ψήφισμα όπου ζητούσε από τα κράτη- μέλη να απαλείψουν από τις νομοθεσίες τους την κάθε διάκριση εις βάρος των ομοφυλοφίλων και ειδικά να επιτρέψουν τον γάμο μεταξύ τους, ενώ η ευρωπαϊκή σύμβαση του Άμστερνταμ στο άρθρο 13 απαιτεί από τις χώρες να απαλείψουν από τη νομοθεσία τους κάθε διάκριση μεταξύ άλλων «και λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού». Η Θεοφανώ Παπαζήση είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Μαρτίου 13, 2008



Ο δήμαρχος Καισαριανής, όταν ρωτήθηκε από συνεργάτη της Έμης Λιβανίου (Θου Κύριε!) "πώς αισθάνεται που μπορεί να είναι ο πρώτος Έλληνας δήμαρχος που θα τελέσει πολιτικό γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου" χασκογέλασε και απάντησε "καταρχήν να πω πως είμαι φανατικά ετεροφυλόφιλος"...
Τα συμπεράσματα δικά σας (να τον χαίρεστε το δήμαρχό σας κι εσείς του Συνασπισμού που τον στηρίξατε)
Εγώ του αφιερώνω τη φωτογραφία αυτή που τραβήχτηκε στην παρέλαση ομοφυλόφιλης υπερηφάνειας στην Ουγγαρία και απαθανατίζει ένα ομοφυλόφιλο ζευγάρι που περιμένει τις πρώτες βοήθειες μετά την επίθεση που δέχτηκε από ακροδεξιά αποβράσματα

ο πρωτος γαμος

«Χωράει κι εμάς ο πολιτικός γάμος»

Δύο γυναίκες σχεδιάζουν να παντρευτούν την επόμενη εβδομάδα στην Καισαριανή
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Σίλα Αλεξίου silal@dolnet.gr Στέλιος Βραδέλης svradelis@dolnet. gr

«Δεν έχω αντίρρηση να τελέσω τον γάμο», λέει ο δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας (πάνω). Ο κ. Γρ.
Βαλλιανάτος εκτιμά ότι υπάρχουν δεκάδες ομοφυλόφιλα ζευγάρια που θα επιδιώξουν να παντρευτούν το επόμενο διάστημα
Στην Καισαριανή θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, ο πρώτος πολιτικός γάμος ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα, όπως αποκαλύπτει στα «ΝΕΑ» ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος, μέλος της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος.
«O γάμος θα είναι μεταξύ δύο γυναικών και θα γίνει σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος 1250/82, ο οποίος ορίζει τον πολιτικό γάμο», λέει ο κ. Βαλλιανάτος, που επικαλείται την επιστημονική άποψη της καθηγήτριας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Θεοφανώς Παπαζήση. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση, «στον νόμο για τον πολιτικό γάμο δεν υπάρχει πρόβλεψη για το φύλο των δύο ατόμων που παντρεύονται. Συνεπώς είναι νομικά κατοχυρωμένος ο γάμος μεταξύ ομοφυλοφίλων». Ο κ. Βαλλιανάτος επικαλείται επίσης και τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο νυν πρόεδρος του ΣΥΝ, σε ομιλία του ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στο gay pride της Αθήνας πριν από τρία χρόνια, είχε υποστηρίξει ότι “με το ισχύον νομικό σύστημα, δηλαδή τον νόμο 1250/82 που καθορίζει τις προϋποθέσεις του πολιτικού γάμου, απλά χρειάζεται δήμαρχος που να καταλαβαίνει», θυμάται ο κ. Βαλλιανάτος, που επικαλείται και συναντήσεις με το Τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΝ. « Η θέση μας είναι υπέρ του πολιτικού γάμου και μεταξύ ομοφυλοφίλων», είπε στα «ΝΕΑ» ο μέχρι χθες υπεύθυνος του Τμήματος κ. Χρ. Παπαδόπουλος.

Ο δήμαρχος Καισαριανής
«Δεν έχω καμία αντίρρηση να τελέσω αυτόν τον γάμο, εφόσον καλύπτεται από νομικής πλευράς», λέει στα «ΝΕΑ» ο δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας, ο οποίος ωστόσο διευκρινίζει πως δεν έχει ενημερωθεί ακόμη επισήμως για τον επικείμενο γάμο.
Όπως αποκαλύπτουν στα «ΝΕΑ» μέλη της ΟΛΚΕ, «την ίδια ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο γάμος στην Καισαριανή, θα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθεί και γάμος μεταξύ ομοφυλόφιλου ζευγαριού αντρών σε δήμο της Θεσσαλονίκης. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα περιμένουμε την απάντηση δημάρχου από νησί του Αιγαίου, ο οποίος αν και εκλέγεται με το ΠΑΣΟΚ, μας πρότεινε να πραγματοποιηθούν γάμοι ομοφυλοφίλων στο νησί του». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΟΛΚΕ, δεκάδες είναι τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που περιμένουν τις αντιδράσεις από τους επικείμενους γάμους, προκειμένου να προχωρήσουν και αυτοί.
Την επικείμενη τέλεση του πρώτου πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων ανήγγειλαν οι εκπρόσωποι της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας στον υπουργό Δικαιοσύνης, από τον οποίο ζητούν να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, όπως και ο νόμος 1250/1982 που καθιερώνει τον πολιτικό γάμο.

Μαρτίου 09, 2008

magaze

"Επιθυμία μας είναι να μην συμπεριλαμβάνομαστε σε κανέναν gay οδηγό ούτε ως φιλική ως προς τους gay επιχείρηση", αυτή ήταν η επιθυμία των ιδιοκτητών της καφετέριας Magaze την οποία εξέφρασαν με τηλεφώνημα τόσο σε εμένα για τον οδηγό του Gay Greece Portal και το έντυπο περιοδικό DeonGuide όσο και στην Μαριανέλα Κλόκα για τον οδηγό της εφημερίδας City Uncovered. [...]

Και ας πούμε ότι δεχόμαστε ως λογική την επιθυμία των ιδιοκτητών του, για ποιό λόγο όμως όταν το καλοκαίρι που τους είχα επισκεφτεί εγώ προσωπικά ως εκπρόσωπος του SPARTACUS INTERNATIONAL GAY GUIDE ήταν φιλικοί και θέλησαν να καταχωρηθούν δωρεάν στον οδηγό; Γιατί πολύ απλά το "Spartacus Guide" απευθύνεται σε ξένο κοινό, στους τουρίστες και φυσικά δεν θα πέσει εύκολα στα χέρια κάποιου Έλληνα δημοσιογράφου ή παρουσιαστή κουτσομπολίστικης εκπομπής. Έτσι, θα εισπράξουν μεν χρήματα από τους ξένους τουρίστες χωρίς όμως να εκτεθούν προς τα έξω στο ελληνικό maistream κοινό. Σε αντίθεση με τους Έλληνες gay που γνωρίζουν ήδη την επιχείρησή τους και έτσι οι επιχειρηματίες του Magaze δεν έχουν ανάγκη να καταχωρούνται, έστω και δωρεάν, σε υποτιμητικούς, κατά τη μυαλό τους, οδηγούς. [...]
{του Πολ Σοφιανού - paulsofianos.blogspot.com}

ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΒΕΕ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΛΛΩΝ "ΓΚΕΗ" ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ, ΜΑΓΑΖΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΓΚΕΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΟΥΝ ΩΣ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ...
ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΚΕΗ ΟΔΗΓΟ. ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΑΪΝΤ. ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΪΤΖ.
ΟΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟ MAGAZΕ

Μαρτίου 08, 2008

AUTOMATIC - ULTRA NATE

Φετος δεν πηγα σε παρτακι, και δε χορεψα...
Αν ομως πηγαινα, αυτο θα ηθελα να παιζουν!
Αυτόματο κέφι!


Μαρτίου 06, 2008

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΛΚΕ - ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ

ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΗ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΛΚΕ)
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΘΗΝΑ, 5 Μαρτίου. 2008

ΣΥΜΦΩΝΟ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ (Εφημερίδες «Τα Νέα» 1.3.2008, «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», «Έθνος» και «Το Βήμα» 24.2.2008) τις τελευταίες ημέρες ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει ένα σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο συμπεριλαμβάνει μόνο τα «ετερόφυλα ζευγάρια» και το οποίο η ΟΛΚΕ θεωρεί ότι αποτελεί διάκριση. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο παραβιάζει τα άρθρα 4 και 5 του Συντάγματος που διασφαλίζουν την ισότητα, καθώς και τον νόμο 3304/2005 αρχή της ίσης μεταχείρισης. Επίσης, η Ελλάδα έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α). Στην συντριπτική πλειοψηφία τους τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν ήδη εφαρμόσει τον πολιτικό γάμο ή συμβόλαια συμβίωσης για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου. Επειδή το αγαθό της ίσης μεταχείρισης είναι έννομο και όλες οι συναινετικές σχέσεις μεταξύ ενηλίκων οφείλουν να είναι ισότιμες, η ΟΛΚΕ υποστηρίζει ότι όλες και όλοι ανεξάρτητα από το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου έχουν το δικαίωμα να ζήσουν με την ή τον σύντροφο που επιλέγουν μέσα στο υπάρχον νομικό πλαίσιο του πολιτικού γάμου 1250/1982/3 και απαιτεί την πλήρη εφαρμογή του, ως το μόνο νομικό πλαίσιο που εξασφαλίζει πραγματική ισότητα, προασπίζει τον σεβασμό και την προστασία της αξίας κάθε μέλους της κοινότητας μας. Θεωρούμε ότι στην Ελλάδα έχει ήδη καθυστερήσει η πλήρης εφαρμογή του πολιτικού γάμου και για τα ζευγάρια του ίδιου φύλου, που αποτελεί υποχρέωση του κράτους. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο δεν αποτελεί βήμα προς την ισότητα όλων, αλλά κατάφωρη διάκριση εναντίον των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών, γυναικών και ανδρών τρανς.

Με τιμή, Το Δ.Σ. της ΟΛΚΕ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΡΑΝΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ ΑΛΕΞ

Η Ελληνική Ομοφυλοφιλική Κοινότητα εκφράζει την ικανοποίησή της μετά την απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κυρίου Χηνοφώτη (03.03.08) στην επιστολή του Ευρωβουλευτή του Συνασπισμού κυρίου Παπαδημούλη για το θέμα του Ιρανού γκέι μετανάστη που αναγνωρίζεται με το όνομα «Άλεξ», μετά την παρέμβαση του Επιτρόπου της Κομισιόν κου Φραττίνι.

Συγκεκριμένα ο κύριος Χηνοφώτης απάντησε:

“Αφού έλαβα την επιστολή σας, με την οποία εκδηλώνετε το ενδιαφέρον σας για την εξέλιξη της υπόθεσης που σχετίζεται με αίτημα Ιρανού υπηκόου, φερόμενου ως ομοφυλόφιλου, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης που διαπνέεται πάντοτε από αντίληψη ανθρωπισμού, εξετάσθηκε το αίτημά του και ήδη έγινε δεκτό για την εξ υπαρχής εξέτασή του.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι ο ως άνω, σε καμιά περίπτωση δεν κινδύνευσε αλλά ούτε και κινδυνεύει να απελαθεί και το αίτημά του θα εξετασθεί σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία μας και στη σύμβαση της Γενεύης του 1951 για τους πρόσφυγες και θα αντιμετωπισθεί, όπως και αντιμετωπίζονται όλα τα αιτήματα με ανθρωπιστική διάθεση και ευαισθησία.»

Επίσης ο κύριος Παπαδημούλης δήλωσε σχετικά:

"Ελπίζουμε ότι, μετά την παρέμβαση της Κομισιόν και την επιστολή του αρμόδιου Υφυπουργού, οι ελληνικές αρχές θα δώσουν τέλος στο δράμα και τον κίνδυνο απέλασης του ανθρώπου αυτού."

Μαρτίου 02, 2008

Τολμηρές ερωτικές ιστορίες

Την Τρίτη στις 12 το βράδυ, θα προβληθεί εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη με τίτλο "Τολμηρές ερωτικές ιστορίες" σχετική με τις σχέσεις μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Μαρτίου 01, 2008

συμφωνα με πληροφοριες μπορει οταν λιωσουν οι παγοι στην αρκτικη να αφορα και τους ομοφυλοφιλους

Σχέδιο νόμου, με το οποίο τα ετερόφυλα ζευγάρια που συμβιώνουν χωρίς γάμο, θα μπορούν να επισημοποιούν τη σχέση τους με μια έγγραφη συμφωνία που θα κατατίθεται στο Ληξιαρχείο, προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Πρόκειται στην ουσία για ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο, το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, το οποίο θα μπορεί προσεχώς να υποκαταστήσει το γάμο, διασφαλίζοντας στα δύο μέρη τα οφέλη που απορρέουν από αυτόν, χωρίς να απεμπολείται η αίσθηση ελευθερίας.

Όπως γράφει η εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο, η πράξη αυτή θα τους καθιστά ουσιαστικά συζύγους, με όλα σχεδόν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, αλλά και με μια σημαντική διαφορά. Θα έχουν τη δυνατότητα να χωρίσουν, αποφεύγοντας τη διαδικασία του διαζυγίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης θα λύνεται αυτοδικαίως, αν ο ένας από τους δύο παντρευτεί με τρίτο πρόσωπο ή αν το ένα μέρος δηλώσει με συμβολαιογραφική πράξη την επιθυμία του να ακυρωθεί, με την προϋπόθεση ότι η δήλωση θα κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή και στο άλλο μέρος.

Η νέα νομοθετική ρύθμιση στηρίζεται σε απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την οποία έχει υπαχθεί η εξώγαμη συμβίωση στο πεδίο της διάταξης (άρθρο 8 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου) που προστατεύει την ιδιωτική και οικογενειακή ζωή.

Με βάση αυτήν την απόφαση, η οποία ωστόσο δεν υποχρεώνει τα κράτη - μέλη να την υιοθετήσουν, πολλές χώρες έχουν ρυθμίσει νομοθετικά το ζήτημα, ακόμη και για περιπτώσεις ομόφυλων ζευγαριών.

Στην Ελλάδα, το πρώτο βήμα αφορά τα ετερόφυλα ζευγάρια, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει σκέψη και για τη νομοθετική αναγνώριση μελλοντικά της συμβίωσης ομόφυλων προσώπων.