ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Φεβρουαρίου 03, 2007

Βηματάκι βηματάκι...

Κάτι που άργησα να αντιληφθώ, λόγω διακοπών...

Για όσους λοιπόν δεν το ξέρουν ήδη, προσφάτως η ILGA-Europe έγινε δεκτή ως μέλος του πάνελ των μη κυβερνητικών οργανισμών (NGOs) με συμβουλευτικό ρόλο στα πλαίσια του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC). Το ECOSOC είναι αρμόδιο για θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής και είναι αυτό που μπορεί να ασκήσει πίεση στα κράτη μέλη των ΗΕ για αλλαγές σε νομοθεσίες και πρακτικές οι οποίες είναι ενάντια στις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όπως καταλαβαίνετε, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική!

Και φαντάζει ακόμη σημαντικότερη αν αναλογιστεί κανείς ότι το '94 η ILGA (η παγκόσμια οργάνωση) έχασε τη θέση της στο συγκεκριμένο πάνελ μετά από κατηγορίες ότι ορισμένες από τις οργανώσεις-μέλη της υποστήριζαν την παιδοφιλία (π.χ. NAMBLA, έχουν μια περίεργη άποψη περί σχέσεων με εφήβους, χάλια τη βρίσκω, όξω!). Τότε η ILGA είχε αποκλείσει από τους κόλπους της τρεις οργανώσεις του είδους.

Μαζί με την ILGA-Europe, δύο ακόμη LGBT οργανώσεις έγιναν δεκτές, από Δανία και Γερμανία. Και πώς σας φαίνεται ότι χώρες όπως η Αλβανία και η Αρμενία ψήφισαν υπέρ, ενώ η Νότιος Αφρική (με το εξαιρετικά εξελιγμένο σύνταγμα που απαγορεύει δια ροπάλου τις διακρίσεις) απείχε της ψηφοφορίας;! ΤΙ να πω...άβυσσος... Ψήφο από την Ελλάδα δεν είδα, αν και είμαστε μέλος (ως το 2008).

Η εξέλιξη λοιπόν είναι σημαντική...ceci dit, δεν κερδίσαμε και τον πόλεμο...το πάνελ των NGOs απλά συμβουλεύει, οι χώρες ψηφίζουν...κι όπως ξέρουμε, Ηνωμένα Έθνη δεν είναι μόνο η Σουηδία κι ο Καναδάς...αλλά και το Πακιστάν, η Ζιμπάμπουε, το Ιράν...

Όπως και να'χει βέβαια, η ILGA-Europe έχει πλέον "special consultative status" (..."special consultative status is granted to NGOs which have a special competence in, and are concerned specifically with, only a few of the fields of activity covered by the ECOSOC. These NGOs tend to be smaller and more recently established"). Ας ελπίσουμε να εκμεταλλευτεί τη θέση της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για λεπτομέρειες, κλικ στα παρακάτω

http://www.un.org/News/Press/docs/2006/ecosoc6242.doc.htm

http://ilga.org/news_results.asp?LanguageID=1&FileCategory=44&ZoneID=7&FileID=991

http://www.ilga-europe.org/europe/issues/international/ilga_europe_gets_consultative_status_with_united_nations

1 σχόλια:

Τη 2:10 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

ante na doyme :)

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα