ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Μαρτίου 17, 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ

Με αφορμή τη δημοσιοποιημένη πρόθεση συμπολιτών μας να τελέσουν πολιτικό γάμο ομοφύλων, αποτεινόμενοι σε δημαρχιακές αρχές, το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ τονίζει ότι ο (πολιτικός) αστικός γάμος ομοφύλων είναι ένα σημαντικό και απαραίτητο βήμα προς την άρση ποικίλων διακρίσεων και ιδίως αυτής λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού. Η άρνηση ισότιμης αστικής αναγνώρισης ετερόφυλων και ομόφυλων σχέσεων εμποδίζει τα ομόφυλα να κατοχυρώσουν τα ίδια δικαιώματα (ασφάλισης, περιουσιακά, κληρονομικά, συνταξιοδοτικά κ.ά), με τα ετερόφυλα.

Σε αυτά τα πλαίσια, το Τμήμα Δικαιωμάτων υποστηρίζει τις δημοσιοποιημένες πρωτοβουλίες μελών της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας να τελέσουν πολιτικό γάμο καθώς, μάλιστα, πιστεύει ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τον πολιτικό γάμο επιτρέπει τους γάμους ομοφύλων.

Θεωρούμε παρόλʼ αυτά, ότι οι περαιτέρω πρωτοβουλίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτούν συνεννόηση και συνεργασία με τα κόμματα και με τις δημαρχιακές αρχές προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Παράλληλα, με αφορμή το υπό επεξεργασία νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το «σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης», το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ εκφράζει την αντίθεσή του με τον αποκλεισμό των συμπολιτών μας με ομοερωτικό σεξουαλικό προσανατολισμό και ζητά να συμπεριληφθούν στις διατάξεις του οι ρυθμίσεις για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι συνταγματικές αρχές της ισότητας, της ισονομίας, της κατοχύρωσης της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της ελευθερίας ίδρυσης οικογένειας και της προστασίας της ανθρώπινης αξίας επιβάλουν σε κάθε περίπτωση την εκ μέρους της Πολιτείας ισότιμη νομική αντιμετώπιση ετερόφυλων και ομόφυλων.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων

11 σχόλια:

Τη 1:10 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Με απλά λογία ο Συνασπισμός μπλόκαρε την σημαντικότερη προσπάθειά διεκδίκησης του πολιτικού γάμου μέχρι στιγμής. Άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς;

 
Τη 1:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

egw allo katalaba
o synaspismos einai to mono komma poy ypostirikse ton politiko gamo kai oxi apla to symfwno symbiwsis - imimetro.
to na leei pws prepei na yparxei synenoisi den einai mplokarisma, einai logiki protasi.
an paw egw monos moy se ena dimarxeio ki esu s'allo ena, ki apla mas arnithoun, den exei kai megali ousia, plin tou oti apla ginetai ntoros, poy den einai kakos, alla den arkei.
egw ayto katalabainw.
as min eimaste toso apolytoi se kathe diaforetiki protasi.

ki episis giati tin mplokare?
proteinei kai leei ti thesi tou?
den apagoreyei se kanenan na paei na pantreytei an to kataferei kai brei dimarxo pou tha to kanei, nomizw

ektos an ksereis kati pou den kserw... (kai tha ithela omws poly na mathw)

 
Τη 2:24 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

"Θεωρούμε παρόλʼ αυτά, ότι οι περαιτέρω πρωτοβουλίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα απαιτούν συνεννόηση και συνεργασία με τα κόμματα και με τις δημαρχιακές αρχές προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα."

3 δεκαετίες ελληνική νομοθεσία διεθνείς συμβάσεις και ευρωπαϊκές συνθήκες χρειάζονται την προστασία του Τσίπρα? Ας είμαστε σοβαροί. Κανένας γάμος δεν απαιτεί την συναίνεσή της βουλής και των δημοτικών αρχών. Ο δήμαρχος βρέθηκε αλλά δύστυχος είναι εκλεγμένος με την υποστήριξη του Συνασπισμού και μετά την παραπάνω ανακοίνωση εξαφανίστηκε! Ξέρω πως έκανε στροφή 180 μοιρών ο δήμαρχος όταν πήρε δημοσιότητα το θέμα.
Ξέρω επίσης πως λίγους μήνες πριν ο Συνασπισμός μίλαγε για τη συναίνεση της εκκλησίας.
Μόνο στη θεωρία είναι υπέρ του πολιτικού γάμου μέχρι στιγμής αλλά ακόμα και τα λόγια τα στρογγυλεύει να μην δυσαρεστήσει κανέναν.

 
Τη 2:33 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

σ' αυτά που λες δεν έχεις άδικο, είναι λίγο "βερνικωμένες" οι ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ...
από την άλλη ο δήμαρχος έκανε στροφή όταν το θέμα πήρε δημοσιότητα γιατί φοβήθηκε μην τον πούνε αδερφή (δες προηγούμενό μου ποστ) κι όχι γιατί έγινε αυτή η ανακοίνωση.
η δε δημοσιότητα δόθηκε κυρίως από τους δικούς μας χώρους επειδή θέλαμε να προκαλέσουμε θόρυβο και να γίνει θέμα και να πάρει διαστάσεις... τελικά όμως και αυτό γύρισε μπούμερανγκ!
κι έτσι ο δήμαρχος δηλώνει απλά "εγώ είμαι στρέητ", οι λοιποί του ΣΥΡΙΖΑ λένε αυτά που λένε με ποικίλες ερμηνείες, και όσοι απομένουν κάνουν την πάπια...
βαθιά απογοήτευση :-(

 
Τη 2:44 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Και η ανακοίνωση δηλαδή βγήκε για να μην πούνε τον Αλέξη αδερφή? Αυτό είναι αστείο φίλε. Δεν λειτουργούν έτσι τα κόμματα του 17% ούτε οι δήμαρχοι μεγάλων δήμων.

Ούτε εγώ καταλαβαίνω πως το χειρίστηκαν τόσο άσχημα οι δικοί μας.

Απογοήτευση και νευρά.

 
Τη 2:51 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

δεν ειπα οτι γι' αυτο βγηκε η ανακοινωση...
είπα οτι ο δήμαρχος την έκανε για να μην τον πουνε αδερφη κι οτι η αποχώρησή του δεν ειχε καμια σχεση με την ανακοινωση

κατά τα άλλα, χάλια

 
Τη 3:03 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αν δεν θέλεις το να δεις ωμά δεν θα σου τη σπάσω εγώ.
Ο εκλεγμένος δήμαρχος είναι συναισθηματικά ανώριμος στην τρυφερή ηλικία των 11 και ο Συνασπισμός κόμμα ρομαντικών ιδεαλιστών.

 
Τη 3:54 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

η δηλωση του δημαρχου "εγω θελω κατ' αρχην να δηλωσω πως ειμαι φανατικα ετεροφυλοφιλος" εγινε ΠΡΙΝ απο την ανακοινωση του ΣΥΡΙΖΑ.
οποτε λογικο το συμπερασμα που βγαζω οτι σκιαχτηκε μην τον πουνε αδερφη, ασχετα απο το αν ανηκει στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΜΥΡΙΖΑ

και αρα, η διαφωνια μας δε βλεπω πως προκυπτει, και δεν αντιλαμβανομαι τι ακριβως δε θελω να δω ωμα...

οπότε, κι επειδή κι εγώ δε θέλω να στη σπάσω - δεν είναι αυτός ο σκοπός του ποστ και του όποιου διαλόγου - λέω, ναι μάλιστα, και κρατάω το ζουμί που είναι η απογοήτευση

 
Τη 10:13 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

Πώς φαίνεται το avatar μου? Τα κατάφερα!

 
Τη 11:43 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

@mitsakos

Βλέπω έναν εφιάλτη τις τελευταίες μέρες. Όλοι γύρο μου λέει θέλουν τον Τσίπρα πρωθυπουργό ενώ αυτός είναι δράκουλας.

Ο δήμαρχος είναι πολύ λίγος για να παίρνει τέτοιες αποφάσεις και η ανακοίνωσή του κόμματος είναι σαφής. Δεν πρέπει να προχωρήσει κάνεις σε γάμο αν δεν συμφωνήσουν τα υπόλοιπα κόμματα. Το ψάρι πάντα βρωμάει απο το κεφάλι.
Οποίος δεν θέλει δεν το βλέπει.

Συγνώμη για το ύφος.

 
Τη 12:02 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

@betty: teleiooooo!!!
@jay: sygxwremenos

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα