ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Φεβρουαρίου 10, 2007

KAI ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.....


Χορηγούνται νομικά δικαιώματα
Προς αναγνώριση των ομοφυλόφιλων ζευγαριών κινείται ο Πρόντι κόντρα στο Βατικανό

Associated Press
Από διαδήλωση υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων έξω από το Βατικανό
Ρώμη


Έπειτα από πολύμηνο «θερμό» διάλογο στους κόλπους του κεντροαριστερού συνασπισμού και παρά την ισχυρή αντίσταση του Βατικανού, η κυβέρνηση Πρόντι κατέληξε σε συμφωνία και προωθεί νομοσχέδιο για τη χορήγηση νομικών δικαιωμάτων σε ανύπανδρα ζευγάρια, περιλαμβανομένων και των ζευγαριών ομοφυλόφιλων.

Εφόσον η ιταλική Βουλή εγκρίνει το νομοσχέδιο τα ανύπανδρα ζευγάρια θα έχουν μεγαλύτερα οφέλη στους τομείς της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Κληρονομικά δικαιώματα θα αποκτώνονται μόνο εφόσον το ζευγάρι συζεί για διάστημα τουλάχιστον εννέα ετών, επισημαίνει το BBC.

Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση το απόγευμα της Πέμπτης, δεν κυμαίνεται στη βάση των «πολιτικών ενώσεων» που προστατεύονται διά νόμου σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Ωστόσο, περιέχει σημαντικά στοιχεία, αρχής γενομένης με την αναγνώριση νομικών δικαιωμάτων στα ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ' εξέφρασε την εναντίωσή του στο νόμο «που αγγίζει την ταυτότητα της οικογένειας».

Προέβη σε σχετική δήλωση ενώπιον του νέου πρεσβευτή της Κολομβίας στην Αγία Έδρα, μιας χώρας που έχει χορηγήσει ίδια δικαιώματα σε ζευγάρια του ίδιου φύλου με τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια.

Ο ποντίφικας δήλωσε ανήσυχος για τον πολλαπλασιασμό νόμων σε διάφορες χώρες «που αφορούν σε θέματα εξαιρετικά ευαίσθητα όπως την υπεράσπιση της ζωής, την αρρώστια, την ταυτότητα της οικογένειας και το σεβασμό του γάμου».

«Η Εκκλησία θα συνεχίσει να διαδίδει χωρίς διακοπή το αναπαλλοτρίωτο μεγαλείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας» τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Τα ιταλικά τηλεοπτικά δίκτυα εξέλαβαν τοις δηλώσεις του Πάπα ως απευθυνόμενες και κατά της κυβέρνησης Πρόντι.

news.in.gr

20 σχόλια:

Τη 12:50 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

"to apallotriwto megaleio tis anthrwpinis aksioprepeias" einai i anisotita, oi diakriseis kai o ratsismos??
bravo ston Papa - oxi oti perimena kati kalytero...
bravo stin ekklisia genikotera
makria!

 
Τη 1:40 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger βλαχακι (το) είπε...

Ι'm a Christian,
not a churchian.

I wouldn't care less
what churchians say...

 
Τη 12:48 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger dana είπε...

I couldnt agree more with vlaxaki (to)!
Alla 8a to pw:
Filara Papa: ante kai gamisou. Na se fane oi Illuminati re! Den me noiazei...

 
Τη 4:01 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

εγω διαφωνω.
δεν με νοιαζει τι λενε οι οπαδοι της εκκλησιας επειδη με πληγωνει που δε με αγαπάνε (θα βάλω τη γατα μου να κλαιει), δεν ειναι αυτο το θεμα!
με νοιαζει τι λεει ο Παπας γιατί είναι δημόσιο προσωπο με αξιωμα υψηλο που επηρεάζει ΠΟΛΛΟΥΣ ανθρωπους και αρα ένα μερος της κοινης γνωμης...
γι' αυτο ειναι επικινδυνος!
ειναι σαν να μου λετε οτι δεν σας νοιαζει η γνωμη του πρωθυπουργου (που την εκφραζει δημοσια) αν δεν ειστε Νεα Δημοκρατία!!

 
Τη 4:03 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

ο Παπας μιλάει ας πουμε κατά των προφυλακτικών στην Αφρικη που μαστιζεται απο το ΕΙΤΖ...
ποσο μπορει να μη μας νοιαζει η γνωμη του αφου καποιοι (πολλοι) τον ακουν;
δεν είναι αυτό επικίνδυνο;
Ουφ!

 
Τη 5:44 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger βλαχακι (το) είπε...

@mitsakos
αυτά που λες είναι και γνωστά
και σεβαστά και συμφωνώ.
(αν και η σύγκριση με τον πρωθυπουργό θα υποδήλωνε ότι έχουμε θεοκρατικό κράτος, το οποίο δεν ισχύει, αλλά αντιλαμβάνομαι point σου).

Πλην όμως αναφερόμουν
σε ένα προσωπικό επίπεδο,
που δεν μου είναι ούτε πολύ
εύκολο να εξηγήσω, ούτε θα με(και σας, προφανώς) ενδιέφερε να "εκμυστηρευτώ"...Οπότε ας πούμε ότι δεν έχω κάνει καν το πρώτο comment.

Θέλω να σημειώσω ότι ο θεσμός του Πάπα, αυτή η ισχύς(και κατά πόσο μάλλον το "αλάθητο") είναι για μένα ένοιες απαράδεκτες.

(Ένας απλοϊκός συλλογισμός):
Μήπως όμως το γεγονός ότι ο πρώτος κόσμος απομυζά τον αναπτυσόμενο και τον αφήνει εγκληματικά να
(αυτο)καταστρέφεται.
Μήπως όμως το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σε αθλία κατάσταση, ότι παλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί,για μισό κεραμύδι.
Μήπως όμως το γεγονός ότι δεν υπάρχει εκπαίδευση...

Μήπως όλα αυτά και άλλα τόσα
οδηγούν τελικά αυτόν τον κόσμο να ακούει και να πιστεύει τυφλά τον οποιονδήποτε θα προσφέρει βοήθεια εντός και εκτός εισαγωγικών;

let us not just see the tip of the iceberg...

 
Τη 11:57 π.μ. , Ο χρήστης Blogger dana είπε...

Symfwnw pali me vlaxaki.
kai 8a pros8esw oti genikotera polloi apo mas (humans in general) anakoufizomaste otan proswpa ths exousias "analamvanoun h8ikes ey8ynes" gia parth mas... Ayto pou ksexname omws einai oti exoume h8ikh ey8ynh outws h allws, eite thn apofash thn phrame emeis eite kapoios allos. Osh paidia kai gnwsh na kouvalame an den eimaste syneidhtoi se ayto pou kanoume...

 
Τη 4:19 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

paidia, einai THRISKEYTIKOS IGETIS... hello????

 
Τη 5:31 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger oKataFantasianSas είπε...

Αχ αυτός ο πόντι(φι)κας και οι παρεμβάσεις του..αυτός καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει...τσίχλες δεν έχει στο Βατικανό καλέ?! Τόσα λεφτά έχουν πιά!

Όσο για το πόση απήχηση έχουν τα λεγόμενα του Πάπα...μήπως να θυμήσω στους νεώτερους πώς καταστράφηκε η καριέρα της Sinead 0'Connor όταν βρισκόταν στο απόγειο της;!

Και, mind you, οι νέοι πέσανε να την φάνε...οι σύγχρονοι...οι συνειδητοποιημένοι...οι επαναστάτες...όχι οι μεγάλοι και σκουριασμένοι, αυτοί ούτε που την ήξεραν..."το μέλλον του κόσμου μας" την κατέστρεψε...γιατί;

Γιατί δεν τα βάζουν εύκολα με τον Πάπα...

Fingers crossed για την Ιταλία...η Ισπανία τα κατάφερε παρά την κατσάδα(αν και η κινητήριος δύναμη για την αλλαγή ήταν η κόντρα στον Aznar...όπως και να'χει όμως επιτεύχθηκε πρόοδος)... άντε να παίρνουμε σειρά...

 
Τη 5:51 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

n'agiasei to stoma soy! ayto ennow, oti den prepei na ypotimame ti dynami aytwn...
kai den mporoyme na leme oti de mas noizei ti leei o pontifikas afoy ws gnwston DEN apeythynetai se emas alla se alloys poy mporei na xeiragwgisei!

 
Τη 6:43 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger βλαχακι (το) είπε...

dana
εξέφρασες πολύ καλύτερα και εν(χρήσιμη)συντομία αυτό που σκεφτόμουν πριν.

mitsako,
1ον χαλάρωσε λίγο...
2ον δεν υποτιμάμε την δύναμη κανενός.
3ον ο "THRISKEYTIKOS IGETIS" τύπου πάπα, θέλω να πιστεύω ότι ΔΕΝ θα μπορούσε (τουχάχιστον με τρόπο πολύ επικίνδυνο) να χειραγωγήσει:

ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

θεωρώ, λοιπόν, άκρως μεγαλύτερο πρόβλημα την ύπαρξη αυτών των ανθρώπων,υπό αυτές τις δυσμενείς συνθήκες που τους κάνουν χειραγωγήσημους.

Φυσικά και θα είμαστε κατά των απαράδεκτων λεχθέντων του πάπα και όποιου πάπα, αλλά να μην βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος....αυτό προσπαθώ να πω.

 
Τη 7:24 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

το ένα κακό δεν αναιρεί το άλλο: είναι μέγα κακό το ότι υπάρχουν χειραγωγήσιμες μάζες, συμφωνώ εννοείται, αυτό δε σημαίνει πως αδιαφορώ που τις χειραγωγούν επειδή δεν θα έπρεπε να υπάρχουν
δεν μπορώ να παρακολουθήσω το συλλογισμό σου
αλλά δεν τρέχει τίποτα, διάλογο κάνουμε (αυτό ως προς το "χαλάρωσε λίγο" που ποτέ δεν πετυχαίνει το σκοπό του, τουναντίον...)

 
Τη 11:32 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger βλαχακι (το) είπε...

προφανώς βλέπουμε ta πράγματα από μία κάπως διαφορετική γωνία, αλλά όπως λες mitsako δεν υπάρχει πρόβλημα.
(το 'χαλάρωσε λίγο' αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να ενοχλήσει λίγο, όπως κάλλιστα μπορούν να ενοχλήσουν λίγο, και αντιδράσεις τύπου: 'Ουφ!' ή 'paidia, einai THRISKEYTIKOS IGETIS...hello????')

απ'τη δικιά μου μεριά κλείνω το θέμα εδώ.
peace :)

 
Τη 9:29 π.μ. , Ο χρήστης Blogger oKataFantasianSas είπε...

Εγώ πάλι γιατί αυτό με το δέντρο και το δάσος το βλέπω ανάποδα; Μάλλον ο Divine θα έπρεπε να το λέει στους λοιπούς.

Ναι, οκ, είμαστε όλοι νοήμονα όντα, με μόρφωση, αρχές, ανοιχτό μυαλό κλπ, μπράβο μας ... και μπορεί εμείς να θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο εκάστοτε θρησκευτικός ηγέτης δεν μπορεί να χειραγωγήσει, αλλά η σύγχρονη ιστορία άλλα μας λέει. Κι αυτό δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε χωρίς κίνδυνο να γίνουμε στρουθοκάμηλοι.

Τι να πρωτοπιάσει κανείς...Καθολικούς και Προτεστάντες στην Ιρλανδία; τα θεοκρατικά μουσουλμανικά κράτη; τον Χριστόδουλο και τις υπογραφές του για τις ταυτότητες; τους Ευαγγελιστές κήρυκες στις ΗΠΑ; όλοι αυτοί, με βάση το ακλόνητο επιχείρημα ότι εκπροσωπούν τον Θεό, χειραγωγούν τον κόσμο...ο οποίος κόσμος δεν είναι απαραίτητα πεινασμένος και αμόρφωτος, είναι αφελές να το λέμε αυτό. Εγώ ζω κι εργάζομαι στον υπο ανάπτυξη κόσμο, και σας πληροφορώ ότι οι αυνάδελφοί μου, των οποίων και το βιοτικό και το μορφωτικό επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλά, είναι εξαιρετικά θρήσκοι! Φυσικά και συμφωνώ με το Βλαχάκι ως προς την εκμετάλλευση του "τρίτου" κόσμου από τον Δυτικό, όλοι συμφωνούμε, αλλά εν προκειμένω δεν είναι αυτό το πρόβλημά μας.

Δεν είναι τυχαίο το ότι ο Κομμουνισμός απαγόρευε τη θρησκευτική λατρεία..."το όπιο του λαού" έχει τεράστια δύναμη. Ένας θρησκευτικός ηγέτης μπορεί να γίνει πανίσχυρος, σε συνάρτηση πάντα με το "κοινό" του...αυτό του Χριστόδουλου π.χ. είναι περιορισμένο...αλλά αυτό του Πάπα είναι ιδιαίτερα ευρύ.

Επίσης, ο Πάπας έχει και επισήμως πολιτική δύναμη. Το Βατικανό είναι κράτος με ψήφο στα Ηνωμένα Έθνη, και όπως φαντάζεστε, κάθε φορά που κατατίθεται μια πρόταση σε σχέση με τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, πρώτο πρώτο μπαίνει μπροστά και ενώνει μια χαρά τη φωνή του με τα μουσουλμανικά κράτη και την καταψηφίζουν.

Εγώ χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι όπως η Dana και το Βλαχάκι, και όλοι μας πιστεύω, που λένε "εγώ διαλέγω να αψηφήσω την όποια δύναμη μπορεί έχει η Εκκλησία και τραβάω το δρόμο μου". Λίγο πολύ όλοι μας αυτό κάνουμε...αυτή όμως είναι ατομική αντίδραση...αν θέλουμε να δούμε τη "big picture" πιστεύω πως πρέπει να παίρνουμε σοβαρά την όποια δύναμη εναντιώνεται στα δικαιώματά μας, να τη μελετάμε, ώστε να μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε συλλογικά, αν και όταν χρειαστεί.Όταν μιλάμε για συλλογικά δικαιώματα δεν μπορούμε να διαλέγουμε να μην δούμε "τον εχθρό".

Δανείζομαι λοιπόν τη φράση "να μην βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος"...πολύ ευγενικά και ήρεμα.

 
Τη 12:11 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

τι άλλο να πω;
τα είπες όλα

 
Τη 12:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Καλά τώρα θα ανακαλύψουμε οτι η εκκλησία είναι μηχανισμός καταστολής του ερωτισμού; Εδώ μέχρι και η κυρία Λουκά φώναξε "Ποπ γκοου χομ! Ποπ ιζ δε Αντικράιστ!"
Υποθέτω πως σε καινούργια στρατόπεδα συγκέντρωσης θα ευλογούσε το ροζ αστέρι στο πουκάμισο των ομοφυλοφίλων (το έχει ξανακάνει παλιότερος προκάτοχός του). Και φυσικά τάσσεται κατά των προφυλακτικών! Άλλωστε το έιτζ είναι μάστιγα Θεού -γιατί να το πολεμάμε;
Υ.Γ.: Ολόκληρο ποστ σου έχω αφιερώσει κοπρίτη -αλλά ούτε που το είδες ανεπρόκοπε!

 
Τη 12:55 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

gia na deis bre ti anthrwpos eisai! to eida kai to sxoliasa o foukaras! kai prosklisi soy esteila, prin grapseis esy ayto to sxolio!
(en oligois sas prokama kyrie mb mou!)
-------------
kai welcome back prokatabolika :)

 
Τη 1:44 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Επειδή είσαι στριμμένος με πρόκαμες για να με κάνεις να νιώσω άσχημα! Τι νόμιζες; Από καλό σου;
Κάνε μου τη χάρη και στείλε την πρόσκληση στο volveran@gmail.com γιατί δεν μπορώ να μπω από αλλούθε.

 
Τη 2:52 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

ekei tin esteila gamwto! edw kai 2 wres! iiiiiiiiiiiiiiii

 
Τη 4:05 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Erwtas Stomaxhs είπε...

ποτέ δεν παίρνω στα σοβαρά αγάμητους ανθρώπους (βλέπε πάπας)

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα