ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Απριλίου 15, 2007

τσουνάμι απανθρωπιάς

Απαιτείται συνταγματική αλλαγή
Απαγόρευση εισόδου σε μετανάστες φορείς HIV εισηγείται ο Αυστραλός πρωθυπουργός
Σίδνεϊ
Την απαγόρευση πρόσβασης στη χώρα σε μετανάστες ή πρόσφυγες που είναι φορείς του ιού του AIDS ζητά ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, γνωστός για τη σκληρή του στάση στο θέμα της μετανάστευσης κατά την 11ετή παραμονή του στην εξουσία.
Μιλώντας από την πολιτεία της Βικτόρια, στην οποία έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση στα κρούσματα HIV, ο Τζον Χάουαρντ δήλωσε πως θέλει να αναζητήσει περισσότερες συμβουλές για το ζήτημα, αλλά σαφής θέση του είναι ότι ως κανόνας πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος στους φορείς και να εξετάζονται ορισμένες εξαιρέσεις.
Για την απαγόρευση εισόδου σε μετανάστες με HIV/Aids θα χρειαστεί συνταγματική τροποποίηση, επισημαίνει το BBC.
Οι υγειονομικές αρχές της Βικτόρια αποδίδουν μερικώς την αύξηση στα κρούσματα HIV στους μετανάστες, αλλά και στους Αυστραλούς που μετεγκαθίστανται από άλλα σημεία της χώρας.
Η σκληρή στάση του Τζον Χάουαρντ σε θέματα μετανάστευσης είναι γνωστή. Συνέδεσε την προτεινόμενη απαγόρευση με αυτή που ισχύει ήδη για τους πάσχοντες από φυματίωση.
Τα κρούσματα HIV στην Αυστραλία σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 41% το διάστημα μεταξύ του 2001 και του 2005.
Ανεπιθύμητοι» στην Αυστραλία
Αντιδράσεις εγείρουν οι δηλώσεις Χάουαρντ για τους φορείς του ιού του AIDS
Για ρατσισμό κατηγορείται ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ, με αφορμή δηλώσεις του, στις οποίες υποστήριξε ότι θα πρέπει να απαγορεύεται σε όσους είναι φορείς του ιού του AIDS να μεταναστεύουν στη χώρα.
«Η αρχική μου αντίδραση είναι ότι, όχι (δεν πρέπει να επιτρέπεται να μεταναστεύουν στη χώρα φορείς)» δήλωσε ο Χάουαρντ στο Southern Cross Broadcasting. «Μπορεί να υπάρχουν ανθρωπιστικά ζητήματα που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά, prima facie, όχι» συμπλήρωσε.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ήδη απαγορεύει σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από φυματίωση να εισέρχονται στη χώρα, ενώ όλοι όσοι είναι άνω των 15 ετών και υποβάλουν αίτηση παραμονής περνούν από εξετάσεις για HIV. Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, η αντιμετώπιση των οποίων στη διάρκεια ολόκληρης της ζωής τους ξεπερνά τα 21.000 δολάρια Αυστραλίας, απαγορεύεται να παραμείνουν στη χώρα.

Ο Χάουαρντ δήλωσε ότι το νομικό πλαίσιο αναθεωρείται, ώστε να απαγορεύεται στους φορείς του HIV να εισέρχονται στην Αυστραλία. «Πρέπει να επιβάλουμε τους αυστηρότερους δυνατούς όρους όσον αφορά αυτό το θέμα και γνωρίζω ότι ο υπουργός Υγείας ασχολείται με το θέμα, εξετάζοντας τρόπους να κάνει πιο αυστηρούς τους κανόνες» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.
Ειδικοί για το AIDS χαρακτήρισαν τις δηλώσεις Χάουαρντ υπερβολικές και έκαναν λόγο για μια πολιτική διακρίσεων. «Είναι ήδη εξαιρετικά δύσκολο για ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από HIV να γίνουν δεκτοί ως πρόσφυγες ή μετανάστες» δήλωσε ο Ντον Μπάξτερ της Ομοσπονδίας των Οργανώσεων της Αυστραλίας για το AIDS στην εφημερίδα Australian.

«Είναι μια υστερικά υπερβολική αντίδραση, που αναμειγνύει ρατσισμό και φοβία για τις μεταδοτικές ασθένειες» υπογράμμισε ο επιδημιολόγος Κρις Λέμο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Australian Associated Press.
«Το να μην επιτρέπουμε σε ανθρώπους να έρχονται στη χώρα μας λόγω της κατάστασης της υγείας τους είναι ανήθικο και ανεφάρμοστο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσβάλλονται από HIV (στην Αυστραλία), προσβάλλονται εδώ, οι περισσότεροι έχουν γεννηθεί εδώ» προσέθεσε.
news.in.gr 14/4/2007

Ετικέτες , ,

7 σχόλια:

Τη 6:51 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

πολιτισμός αγγλοσαξονικού τύπου... :(

 
Τη 9:12 π.μ. , Ο χρήστης Blogger dana είπε...

Τι μάλαξ!

 
Τη 9:51 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Γεια σας,
Kάτι άλλο που διάβαζα πρόσφατα, όχι εξίσου σημαντικό, αλλά κινείται στην ίδια λογική του πατερναλιστικού κράτους είναι ότι στην Αυστραλία σχεδιάζουν να φορολογήσουν extra τις λιπαρές τροφές. Επειδή οι Αυστραλοί έχουν γίνει τσουπωτοί και κοστίζουν στο ασφαλιστικό, θα φορολογήσουν τα τυριά και τα burger για να μειώσουν την κατανάλωση…
Ηλίθιοι λαοί, ψηφίζουν έξυπνες κυβερνήσεις για να τους προστατεύουν από κάθε κακό
et

 
Τη 11:02 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Και επειδή η Αυστραλία παίζει πολύ σας μεταφέρω και το εξής απόσπασμα από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
"Φρίκη βουλευτή από όργια σε κλαμπ-
Έφριξε ένας Αυστραλός βουλευτής από τα όργια που είδε να γίνονται σε κλάμπ της Μελβούρνης(...)
Ο Μπρους Άτκινσον, φιλελεύθερος βουλευτής, άφησε πολλούς συναδέλφους του με ανοιχτό το στόμα στο Κοινοβούλιο, όταν περιέγραψε τα συμβάντα σε κλαμπ ομοφυλόφιλων της Μελβούρνης που επισκέφτηκε ο ίδιος.
Ανησυχώντας για τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό των ατόμων στη Βικτώρια που έχουν μολυνθεί από τον ιό του Έιτζ HIV, ο βουλευτής αποφάσισε να εξακριβώσει ιδίοις όμμασι, αυτά που πληροφορήθηκε για ένα ''άντρο οργίων'' μεταξύ ομοφυλόφιλων στο κέντρο της Μελβούρνης.
Κι αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό έχουν προσαχθεί σε δίκη ομοφυλόφιλοι, φορείς του ιού HIV του Aids κατηγορούμενοι ότι σκόπιμα μολύνουν και άλλα άτομα με τον ιo (...)
Εκείνο που είδε, όπως προκύπτει, είναι υπεράνω κάθε φαντασίας και κάθε, ίσως, υπερβολής: "Μόλις μπήκα, πληρώνοντας είσοδο $15, μου πρόσφεραν ένα προφυλακτικό δωρεάν. Σε μια γωνιά ήταν ορισμένα άτομα που έπιναν ήσυχα το ποτό τους, ενώ σ' ένα άλλο σημείο του κλαμπ, κατασκότεινο, κάπου 30 - 40 άντρες επιδίδονταν σε κάθε είδους σεξουαλική πράξη(...)''
Αν αυτό δεν είναι ενοχοποίηση σεξουαλικής συμπεριφοράς τότε τι είναι???? Πέρα από μαλακία δηλαδή…
et

 
Τη 11:50 π.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

έχεις απόλυτο δίκιο, είναι καθαρά αυτό που λες, ενοχοποίηση σεξουαλικής συμπεριφοράς, συνηθισμένη μέθοδός τους
έτσι είχε γίνει και με το Spices στην Πειραιώς που έκλεισε και οδήγησε μέχρι και σε αυτοκτονία, αν θυμάστε
φύλλο και φτερό τα είχαν κάνει όλοι, όλα, στα πάνελ γινόταν της τρελής, έβγαλε ο καθένας τα απωθημένα του, μιλούσαν για άντρο οργίων, τα γνωστά δηλαδή
είναι θλιβερό

 
Τη 11:54 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Sorry για το μακρόσυρτο των κειμένων και υπόσχομαι δε θα πω τίποτε άλλο για την Αυστραλία, αλλά αν δεν τα έλεγα αυτά θα έσκαγα…
et

 
Τη 12:42 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

Μωρέ καλά έκανες και τα είπες!
Όσο για το μακρόσυρτο, εμένα καθόλου δε με ενοχλεί :)

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα