ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Απριλίου 05, 2007

Αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων στην Κούβα (η συνέχεια)

Σε συνέχεια παλιότερου ποστ (μου), βάζω εδώ το λινκ άρθρου από τα ΝΕΑ. Το συγκεκριμένο άρθρο (ευχαριστώ τον Σκύλο της Βάλια Κάλντα που το βρήκε) παρουσιάζει ενδιαφέρον για δυο λόγους:

  1. Γιατί ενημερώνει σχετικά με την σημερινή αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων στην Κούβα και μάλιστα σε επίπεδο κράτους.
  2. Γιατί δείχνει πως μια θετική είδηση μπορεί να αναπαραχθεί παρέα με την σχετική προπαγάνδα (αναλογικότητα λέγεται αυτό). Δείτε πως βάζει ο συντάκτης (;) δηλώσεις που αποκλείεται να έκανε η Μαριέλα Κάστρο (δεν εξετάζω αν ισχύουν, απλά θεωρώ πως η κόρη του Ραούλ Κάστρο αποκλείεται να παραδέχτηκε την ύπαρξη στρατοπέδων εργασίας και τον χαρακτηρισμό των ομοφυλόφιλων ως ιδεολογικά παρεκκλικόντων), δίπλα στις απόψεις της -οι οποίες παρατίθενται σε εισαγωγικά.
Αυτά.

8 σχόλια:

Τη 3:59 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger gay super hero είπε...

Και γιατί αποκλείεται; Το κουβανικό καθεστώς όντως έχει παραδεχθεί ότι κατά τη δεκαετία του '60 έστελνε τους γκέι σε στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας. Αν θές μπορείς να διαβάσεις σχετικά τα ποστ μου από 28.8.06 και 7.10.2006.

 
Τη 4:32 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

αν και με το θέμα αυτό έχει ασχοληθεί εκτενέστερα ο motorcycle boy που έβαλε και το ποστ, σου λέω να δεις και τη συνέντευξη Κάστρο σε προηγούμενο ποστ του motorcycle boy εδώ στο Κουσούρι, όπου γίνεται άλλου είδους αναφορά σε αυτά τα στρατόπεδα και δεν υπάρχει παραδοχή με την έννοια του στρατοπέδου συγκέντρωσης (εκεί θα δεις και ποιες ενστάσεις είχα κι εγώ και σε ποια σημεία δεν με έπεισε η συνέντευξη αυτή)

 
Τη 10:46 π.μ. , Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

GSH διάβασα το ποστ σου. Εκεί κάνεις ένα "λάθος" μπερδεύοντας την ομοφυλοφυλία με την πορνεία που είναι όντως παράνομη στην Κούβα. Κατά τα υπόλοιπα, έχεις δίκιο πως ΚΑΙ η κουβανέζικη κοινωνία υπήρξε ομοφοβική (πράγμα που διατηρείται ακόμα σε μεγάλο βαθμό). Αυτό που εγώ ήθελα να πω δημοσιεύοντας αποσπάσματα από σχετική συνέντευξη του Κάστρο είναι οτι, αντίθετα με τις "προοδευτικές" μας χώρες, στην Κούβα προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ομοφοβίας τους και το αναγνωρίζουν πάντως.
Κάτι ακόμα -θα σου πρότεινα, όταν χρησιμοποιείς τα λόγια κάποιου να αναφέρεις και την πηγή -είναι θέμα εγκυρότητας της δήλωσης. Στο ποστ στου στις 7/10/06, εντάξει, απλά αναφέρεις ένα θάψιμο στη Μαριέλα Κάστρο, το οποίο πιστεύω πως δεν την αξίζει (σύμφωνα και με το άρθο που λινκάρω).
Κατά τα λοιπά -είναι έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο Μητσάκος.

 
Τη 12:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger gay super hero είπε...

Δεν αναφέρομαι στην πορνεία. Στην τρίτη παράγραφο του σχετικού ποστ (28.8.2006) θα διαβάσεις για τις "Στρατιωτικές Μονάδες Ενίσχυσης της Παργωγής" (ΣΜΕΠ), στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας όπου έκλειναν "τα τρία Π" (τις πόρνες, τους προαγωγούς και τους πούστηδες) από το 1963 έως σχετικά πρόσφατα και την ύπαρξη των οποίων πλέον δεν αρνείται το κουβανικό καθεστώς. Επίσης στην τελευταία παράγραφο του ίδιου ποστ θα διαβάσεις τις "ανεκτικές" δηλώσεις του Κάστρο σχέτικά με τους γκέι το 1992 σε αντιδιαστολή με τα όσα τερατώδη δήλωνε για το ίδιο θέμα το 1963 ("Δεν νομίζω ότι γνωρίζει κανείς στ’ αλήθεια που οφείλεται η ομοφυλοφιλία. Αλλά είμαι ειλικρινής και θα δηλώσω ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στους ομοφυλόφιλους να επηρεάσουν τη νεολαία μας.»)

Ας μην φοράμε πολιτικές παρωπίδες και ας μην εθελοτυφλούμε. Πολλές φορές τα καθεστώτα που προέκυψαν από "επαναστάσεις" (στη Ρωσία, στην Κούβα, στο Ιράν και αλλού) υπήρξαν πολύ χειρότερα για τους ομοφυλόφιλους σε σχέση με τα συντηρητικά καθεστώτα που αντικατέστησαν.

 
Τη 1:25 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

θα έρθω να συμφωνήσω με την τελευταία σου παράγραφο περί επαναστατικών καθεστώτων (χωρίς τα εισαγωγικά), συχνά η ιστορία δείχνει πως οι επαναστάσεις δεν υπήρξαν προοδευτικές στο θέμα της ομοφυλοφιλίας, τουναντίον...
(μεγάλη εξαίρεση ο Μάρκος στο Μεξικό)

 
Τη 2:48 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Mιας και ο λόγος περί Κούβας και ομοφυλοφιλίας, ρίξτε μια ματιά στη συζήτηση για το θέμα που έγινε με αφορμή το άρθρο "Η εργασία θα σας κάνει άντρες" στο 3o τεύχος του "Heteron".
http://afmarx.wordpress.com/2007/04/02/heteron-12/#comments

 
Τη 10:46 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

euxaristoume!

 
Τη 10:42 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

SGH, μην τα τσουβαλιάζεις όλα, όπως τσουβαλιάζεις τη Ρωσία, την Κούβα και το Ιράν. Επαναστάσεις πριν από 100 και χρόνια, επαναστάσεις πριν 50 χρόνια και θρησκευτικές εξεγέρσεις, όλα πακέτο!
Την είδα τη δήλωση που αποδίδεις στον Κάστρο, γι΄αυτό σου έγραψα να βάζεις πηγές δίπλα. Χωρίς πηγή, συγνώμη αλλά δεν θεωρώ τίποτα έγκυρο.
Συμφωνώ με τις παρωπίδες, αλλά θα πρέπει να συμφωνήσεις πως και το τσουβάλιασμα είναι το ίδιο άσχημο. Καθώς και η ταμπελοποίηση -μην το ξεχνάμε.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα