ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Απριλίου 21, 2007

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.....

Λονδίνο

Ένα μόριο που απομονώθηκε από το ανθρώπινο αίμα διαπιστώθηκε ότι εμποδίζει τη μόλυνση των κυττάρων από τον ιό του AIDS. Με μια μικρή τροποποίηση στο εργαστήριο, η ουσία γίνεται μπορεί μάλιστα να γίνει 100 φορές πιο αποτελεσματική.
Η ανακάλυψη ίσως ανοίγει το δρόμο για νέα φάρμακα κατά του HIV, καθώς η νέα ουσία δρα με μηχανισμό διαφορετικό από τις σημερινές θεραπείες. Επιπλέον, ο ιός είναι πιθανό να μην μπορεί να αναπτύξει ανθεκτικότητα στο μόριο, όπως συμβαίνει συχνά με τις διαθέσιμες αντιρετροϊικές αγωγές.
Η ουσία, ένα πεπτίδιο με την ονομασία VIRIP (virus-inhibitory peptide, πεπτίδιο αναστολής ιού), συνδέεται με μια σταθερή πρωτεΐνη στην επιφάνεια του HIV, η οποία ονομάζεται gp41 και είναι απαραίτητη για την προσκόλληση του ιού στα κύτταρα.
Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell.
Όπως αναφέρει το Nature.com, το VIRIP ανακαλύφθηκε από τον Φρανκ Κίρκοφ του Πανεπιστημίου της Ουλμ στη Γερμανία, ο οποίος εξέτασε έναν τεράστιο αριθμό ουσιών που απομονώθηκαν από 10.000 λίτρα φιλτραρισμένου αίματος, αναζητώντας κάποια που μπορεί να αναστείλει τον HIV (ουσίες που καταπολεμούν τον ιό είχαν ανακαλυφθεί και παλαιότερα στο ανθρώπινο αίμα).
Η ομάδα του Κίρκοφ προσπάθησε στη συνέχεια να τροποποιήσει μερικά από τα 20 αμινοξέα που αποτελούν το VIRIP, για να ελέγξει αν η αλλαγή της δομής του μορίου μπορεί να ενισχύσει τη δράση του.
Δοκιμάζοντας έναν τεράστιο αριθμό παραλλαγών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αλλαγή τριών αμινοξέων αυξάνει 100 φορές την ικανότητα της ουσίας να εμποδίζει τη μόλυνση σε καλλιέργειες κυττάρων.
Το τροποποιημένο VIRIP δοκιμάστηκε σε αρουραίους, σκύλους και πιθήκους και δεν βρέθηκε τοξικό. Τα αποτελέσματα δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα, είναι όμως ενθαρρυντικά και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δοκιμές σε ανθρώπους γύρω στα τέλη του 2007.
Ο φυσιολογικός ρόλος του πεπτιδίου παραμένει πάντως άγνωστος.
news.in.gr 20/4/2007

Ετικέτες ,

4 σχόλια:

Τη 2:14 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

o,ti ki an ginei, i Afriki pote den tha exei prosbasi se ayto, tha pethainoyn ekatommyria, 12 ekatommyria orfana tha yparxoyn logw toy AIDS, ki apo ayta ta 2 ekatommyria tha pethanoyn prin ftasoyn 2 xronwn...
---------
ntropi

 
Τη 4:24 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Queerdom είπε...

Έχεις δίκιο Μητσάκο, είναι ντροπή και κρίμα αλλά τα νέα είναι ευχάριστα..

 
Τη 10:16 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Κάνοντας χτες εκκαθάριση σε οικογενειακό χρονο-ντούλαπο, έπεσε στα χέρια μου το εξής απόκομμα άγνωστης εφημερίδας circa 1983 «Και μια δίαιτα κατά του AIDS» ο τίτλος του άρθρου. Το παραθέτω γιατί είναι σύντομο και μαρτυρά την απόσταση που έχουμε διανύσει ως ανθρωπότητα από τότε έως τώρα.
«Ο Γερμανός καθηγητής Ράινερ Βόζελ δημιούργησε μια δίαιτα για την προστασία των προσβεβλημένων από “AIDS” ατόμων…
Σύμφωνα με τον Βόζελ οι ασθενείς πρέπει να τρώνε κάθε μέρα πιτυρούχο ψωμί, άφθονα λαχανικά και φρούτα, φυτικά λίπη και να πίνουν πολύ γάλα. Οι τροφές αυτές θωρακίζουν τον οργανισμό… Ο Βόζελ απαγορεύει το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, τα δημόσια λουτρά και την ηλιοθεραπεία».

Έχοντας το κιτρινισμένο αυτό απόκομμα στα χέρια μου ενώ διαβάζω το post σου δε μπορώ παρά να χαμογελάσω. Όχι γιατί φτάσαμε στην λύση αλλά για την απόσταση που έχει διανύσει η επιστήμη. Ειδήσεις σαν και αυτές, δίνουν ελπίδα γιατί ναι μεν οι αφρικανοί δε θα είναι οι πρώτοι που θα βιώσουν τις ευεργετικές συνέπειες της θεραπείας, αλλά με το πέρασμα του χρόνου θα φτάσει και εκεί.
et

 
Τη 8:30 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

Ενημερώνω ότι στο e-mail: politikosgamos@gmail.com μπορείτε να αποστείλετε τα πλήρη σας στοιχεία προκειμένου να υποστηρίξετε το αίτημα θεσμοθέτησης του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων συνανθρώπων μας.

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα