ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Νοεμβρίου 01, 2006

ΔΥΟ (ΤΡΙΑ, ΤΕΣΣΕΡΑ...) ΛΟΓΑΚΙΑ

Με αφορμή τα σχόλια των φίλων στο πρηγούμενο ποστ, κάποιες σκέψεις.
Πολύ συχνά οι άνθρωποι που είναι καλοπροαίρετοι και ανοιχτόμυαλοι και καλοί εν ολίγοις, βλέπουν τον κόσμο μέσα από τα δικά τους ανιδιοτελή μάτια. Έτσι, ένας άνθρωπος που δεν θεωρεί πως υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ομοφυλόφιλων και ετεροφυλόφιλων, δεν αντιλαμβάνεται ας πούμε για ποιο λόγο να υπάρχουν γκέη μπαρ, να υπάρχουν πορείες ομοφυλόφιλης περηφάνειας κλπ. Σου λέει, αφού είμαστε όλοι ίδιοι, γιατί να γκετοποιείσαι;
Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όμως. Δεν είμαστε ίδιοι, και δυστυχώς δεν είμαστε και ίσοι απέναντι στο νόμο. Νομίζω το ότι δεν είμαστε ίσοι είναι και το πιο εύκολο να τεκμηριωθεί, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια συζήτησης. Δεν είμαστε ίσοι γιατί εγώ δεν παντρεύομαι, γιατί εγώ δεν υιοθετώ παιδιά. Σταματάω σ' αυτά μόνο. Ισότητα λοιπόν στα σκουπίδια.
Γιατί δεν είμαστε ίδιοι τώρα. Γιατί εγώ όταν θέλω να φιλήσω τον άνθρωπό μου τρυφερά σε δημόσιο χώρο (ας μην συζητήσουμε δε αν υπάρχουν και παιδιά μπροστά!) είμαι προκλητικός, οι άλλοι πάλι όχι. Γιατί εγώ αν πω σε μια συζήτηση, όχι απαραίτητα μεταξύ φίλων, πως "ήρθε και με πήρε από τη δουλειά το αγόρι μου" θα θεωρηθώ προκλητικός (το αμίμητο "οκ, είσαι γκέη, γιατί πρέπει να το διατυμπανίζεις κιόλας'..."), οι άλλοι πάλι όχι, μπορούν να μιλάνε για αρραβωνιάρες, γκόμενες-γκόμενους, και θεωρείται φυσιολογικό και χαριτωμένο. Γιατί εγώ αν βάλω φωτογραφία του Σάκη Ρουβά στο pc μου στο γραφείο, θα είμαι υπερβολικός, αν όμως αυτό το κάνει ένα κοριτσάκι ή αν ένα αγοράκι βάλει τη Jenifer Lopez, όλα είναι μια χαρά.
Δεν είμαστε ίδιοι γιατί έχουμε μεγαλώσει σε έναν κόσμο που μας έμαθε πως αυτό που είμαστε είναι αρρώστια και αμαρτία. Είναι τεράστιο το μέγεθος της πίεσης. Δεν έχετε ιδέα πόσο. Φαντάσου να μεγάλωνες σε ένα κόσμο όπου η ίδια σου η φύση θεωρείται λάθος. Υπάρχει άραγε συναίσθηση του πόσο φριχτό είναι αυτό;
Δεν είμαστε ίδιοι γιατί πρέπει στο σχολείο να μάθουμε να κρύβουμε βλέματα, να αλλοιώνουμε τη φωνή μας, να στεκόμαστε διαφορετικά, να μην δίνουμε τροφή για κράξιμο. Η εφηβεία ήταν μια κόλαση. Μια καθημερινή μάχη. Γι΄αυτό δεν είμαστε ίδιοι.
Δεν είμαστε ίδιοι γιατί αν οι γονείς μας έχουν περιουσία και προίκα, ποτέ δε θα μας δώσουν κι εμάς για να κάνουμε το σπιτικό με τον καλό μας (που ακούστηκε;). Μας αγαπάνε, ναι, μας φροντίζουν, ναι, αλλά δεν υπάρχει καν στο μυαλό τους αυτό το "ανοίγει σπίτι με τον καλό του", είναι επιστημονική φαντασία.
Δεν είμαστε ίδιοι γιατί στις περισσότερες εκδηλώσεις δεν μας λένε "εννοείται πως μπορείς να φέρεις και το αγόρι σου" και οι προσκλήσεις είναι μονές.
Δεν είμαστε ίδιοι επειδή κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα επειδή σε πολλούς δεν αρέσει αυτό που είμαστε (και πριν φέρετε αντιρρήσεις, σκεφτείτε ότι ποτέ δεν θα φάτε ξύλο επιεδή είσαστε άντρες - "μαλάκα, κοίτα, ένας παλιο-άντρας, πάμε να τον σαπίσουμε" - απλά δεν παίζει).
Θα μπορούσα να γράφω ώρες, αλλά θα με πιάσει θλίψη, και δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.
Ήθελα απλά να πω ότι σε έναν κόσμο ιδανικό, φτιαγμένο από όλους εσάς που είστε φίλοι και έχετε και το μυαλό που έχετε, όλα όσα έγραψα δεν θα είχαν κανένα νόημα.
Αλλά εσείς είστε λίγοι, γι' αυτό είστε εσείς φίλοι, γι΄αυτό διαβάζετε εσείς το κουσούρι.
Μην θεωρείτε όμως γκετοποίηση τα γκέη μπαρ, δεν είναι. Είναι χώροι ελευθερίας ύπαρξης φυσικής, κάτι που δύσκολα καταλαβαίνετε γιατί για σας είναι δεδομένο. Για μας όμως όχι. Και γι αυτό και τα στηρίζουμε - εγώ τουλάχιστον. Και για αυτό στηρίζω και το γκέη πράιντ, όσο κι αν σε πολλούς φαίνεται παράτα. Δεν γίνεται αλλιώς. Μέχρι που είχα διαβάσει κάποτε στην Athens Voice, και μάλιστα από γκέη αρθρογράφο, πως από τότε που οι γκέη απελευθερώθηκαν έχασαν την καλλιτεχνική τους φύση και έπαψαν να είναι στο κέντρο της δημιουργίας. Ναι, ο πόνος φτιάχνει τέχνη, αλλά ειλικρινά, αν είναι να πονάω για να είμαι τρανός, καλύτερα να είμαι καλά και άτεχνος (λέμε τώρα).
ίσοι όχι ακόμα λοιπόν (ελπίζουμε προσεχώς), ίδιοι ούτε. και δε χρειάζεται. απλά αγαπημένοι. αυτό

36 σχόλια:

Τη 8:09 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger mario είπε...

κανείς δεν είναι ίδιος, κανείς δεν είναι ίσος και κανείς δεν είναι τόσο ανιδιοτελής όσο φαίνεται...
όλοι μας παλεύουμε για το κατιτις καλύτερο για την ζωή μας, για το μέλλον μας, για την ψυχή μας.
είναι κάποιες φορές Μητσάκο, που νοιώθω τον φίλο μου που είναι gay, να διασκεδάζει αφάνταστα την διαφορετικότητά του..
καλησπέρες πολλές και καλές.
να είσαι καλά θέλω :))

 
Τη 8:14 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger zouri1 είπε...

mitsako,
εστω και δικτυακά σε αγκαλιαζω.
Πολυ καλος.

 
Τη 8:20 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

καλησπέρα mario μου :)
είμαι πολύ καλά, αλήθεια :)
ήθελα απλά να εκφράσω συσσωρευμένα πράγματα που τελικά καλό είναι να λέγονται γιατί δεν είναι αυτονόητα
@zouri: πάρε κι εσύ μια αγκαλιά λοιπόν :)

 
Τη 8:25 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Bitch Girl είπε...

divine αν ήμασταν όλοι ίδιοι θα 'ταν όλα πολύ βαρετά καταλαβαίνω όμως περίπου τι θες να πεις, ένας φίλος μου έλεγε cheers to the queers and applause to the whores and those of you who aren't what the fuck are you looking at? :)

 
Τη 9:29 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger nosyparker είπε...

Για κάθε ένα μαλάκα που σε κατακρίνει, σκέψου ότι υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος που σε υποστηρίζει. Μπορεί και δύο! ;-)

 
Τη 10:17 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Pastaflora είπε...

ζούμε σε μια κοινωνία υποκρισίας, καλέ μου μητσάκο. φτιαγμένη από λευκά, ετεροφυλόφιλα αρσενικά που δεν σηκώνουν μύγα στον ανδρισμό τους. ξέρεις, οι ίδιοι που έχουν το δικαίωμα στη βίζιτα, στην κοροϊδία και όλα αυτά τα "όμορφα". μη μασάς. το πράγμα σιγά - σιγά αλλά σταθερά αρχίζει να αλλάζει.

 
Τη 4:27 π.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

mia glykia kalispera (i mallon kalimera) se oloys sas :))

 
Τη 7:42 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Godot είπε...

Μερικά "κουσούρια" είναι υπεράνω φύλου.
Όπως το να είσαι Άγγελος ας πούμε... και του Καλού και του Κακού.
Ή απλά το να είσαι Άνθρωπος.

nomoreAV ομως.

 
Τη 8:12 π.μ. , Ο χρήστης Blogger erva_cidreira είπε...

Κι αν, παρά τον κίνδυνο της κατάθλιψης που ελλοχεύει, φτιάχναμε τον ατελείωτο κατάλογο των φανερών και κρυφών μαρτυρίων μας;
Κι αν εξηγούσαμε το πόσο ακριβά πρέπει να πληρώνουμε τη συχνά περιορισμένη και ασταθή ανοχή των καλοπροαίρετων ετεροφυλοφίλων;
Κι αν μιλούσαμε για το ποιοι και πώς καρπώνονται τα πολύ συγκεκριμένα κέρδη από την περιθωριοποίηση μας;
Θα εξακολουθούσαμε, άραγε, να είμαστε τα αγαπημένα "καλά παιδιά" των ανοιχτόμυαλων φίλων μας;

 
Τη 8:55 π.μ. , Ο χρήστης Blogger roidis είπε...

αει σιχτίρ βρε Μητσάκο με συγκίνησες.
γράφεις και ωραία που να πάρει πρωί πρωί.
ο κάθε ένας από εμάς είμαστε μοναδικοί βρε και ξέρεις πολύ καλά ότι οι διακρίσεις -σε όλα τα επίπεδα- στην κοινωνία που ζούμε είναι ο κανόνας.
Να δεις πως φέρονται σε ανθρώπους που έχουν στραπατσάρει τη φάτσα τους σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, και δεν είναι πια οι "όμορφοι"...Εκεί να δεις ποιος έχει το κουσούρι! Εκεί να δεις ασπλαχνία και βαρβαρότητα, κυρίως από "Παλιούς κολλητούς"...

 
Τη 9:01 π.μ. , Ο χρήστης Blogger mmg είπε...

:(
:)
ta paidia mas tha megalwnan alliws my luv
(dystyxwsthatafame)
luvulikehell

 
Τη 10:01 π.μ. , Ο χρήστης Blogger sorry_girl είπε...

Κουσούρια χμμμ..πολλά όπως έχω ξαναπεί όταν έβαλα ποδαράκι(με ψηλό πέδιλο και βαμμένο νυχάκι!) σε τούτο το βλογ!
Ύψος, βάρος, ομορφιά, άρθρωση, φύλο κτλ.κτλ..
Αυτά μας διαμορφώνουν και μ' αυτά ζούμε.
Σκέφτηκα πως θα ήταν αλλιώς και τρόμαξα!
Φιλιά bebe!

p.s.:το κείμενο ήταν εξαιρετικό.

 
Τη 10:58 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αρχικά είπα να βάλω :(

Μετά το ξανασκέφτηκα και τελικά

αποφάσισα να βάλω :)

ΥΓ: δεν θέλω να είμαι ίδιος με κανένα, διεκδικώ όμως να είμαι ίσος και να έχω τις ίδιες ευκαιρίες με το καθένα στην ευτυχία.

 
Τη 11:32 π.μ. , Ο χρήστης Blogger marquee de mud είπε...

τι να πει κανεις;

ειδικα αυτο με τους γονεις και τα σπιτια, ουτε και μου ειχε περασει ποτε απ'το μυαλο αλλα τελικα ειναι πολυ πιο σκληρο απ'οτι ακουγεται.

εχω μονο μια ασημαντη "διαφωνια". μπορεις να πλακωθεις για οποιοδηποτε λογο εκει εξω γιατι οταν υπαρχει πολυ ορεξη οι αφορμες ποικιλουν.

 
Τη 12:08 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Aurellia είπε...

Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να σκεφτόταν και να ένοιωθαν τόσο ελεύθεροι στις ψυχές τους όπως εσύ. Χωρίς όλα αυτά που επινόησε ο άνθρωπος για να φυλακίσει την ψυχή του και διαμορφώσει τη συμπεριφορά του και τον κατέληξαν κατάδικο.
Να είσαι καλά και να φέρεσαι πάντα όπως νοιώθεις....ελεύθερος!

 
Τη 1:05 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

καλημέρα σε όλους και στον καθένα χωριστά!

(erva: η λίστα είναι μεγάλη και έχεις δίκιο, εμένα όμως τη λίστα αυτή σχεδόν την έχουν μάθει, αυτοί που είναι φίλοι, κι εξακολουθούν να μ' έχουν κορώνα στο κεφάλι τους, κι αυτό με κάνει και χαμογελάω :))

και ναι, no more γαμωAV :)

 
Τη 2:04 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Thelei kouragio, dikio exeis alla pou na to vreis, milese mas se akoume kai mathainoume, kati allazei, don't give up!

 
Τη 3:25 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ZissisPap είπε...

Δίκιο έχεις φίλε μου...

Κι αυτό το "απλά αγαπημένοι" ζόρικο είναι...

Καλησπέρα σου :-)

 
Τη 3:37 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Tasis Plisis είπε...

Εγραψες καποια πραγματα τα οποια τα σκεφτομαι διαρκως τελευταια. Ο ρατσισμος ειναι τοσο υπουλος που τρυπωνει στα "ανοιχτα μυαλα" με τη μορφη "ανοιχτομυαλου ρατσισμου και αγνοιας". Εχω συνειδητοποιησει οτι δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην ειναι εστω και λιγο ρατσιστης. Αλλος λιγοτερο, αλλος περισσοτερο.

 
Τη 5:09 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

@dcd: ο "ανοιχτόμυαλος ρατσισμός" που έγραψες είναι νομίζω αυτός που πονάει περισσότερο, είναι και ο πιο επικίνδυνος, δεν ξέρεις ακριβώς με τι έχεις να κάνεις...
και η άγνοια είναι τρομακτικά επικίνδυνη!
είναι απίστευτα εύστοχο το σχόλιό σου!!
καλησπέρα sig, pr :)
@sourfou: η διαφωνία σου για την υιοθεσία ενισχύει αυτά που θέλω να πω με το ποστ μου - η κοινωνία θα προτιμούσε να μένουν παιδιά σε ιδρύματα να τα κακοποιεί ο κάθε νυχτοφύλακας, από το να τα μεγαλώσω εγώ, που είμαι άνθρωπος με δουλειά-αποδοχές καλές, με μόρφωση, με κοινωνικό κύκλο, και πάνω από όλα με ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ να προσφέρω...
αν το σκεφτείς δε στέκει η αντίρρηση, εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ

 
Τη 11:40 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger unapatatras είπε...

δεν ξεχνάω ποτέ, ποτέ όμως, στα πρώτα σου γενέθλια με τον κόσμο σου, που σας είδα μαζί λίγο πριν σβήσεις τα κεράκια σου και μου ρθαν δάκρυα, χαράς. να τα πάλι. σας αγαπάω πολύ και σας θαυμάζω απεριόριστα.

σουρφ δεν κατάλαβα κάτι. διαφωνείς με την υιοθεσία παιδιών γενικότερα ή με την υιοθεσία από ομοφυλόφιλους; γιατί αν ισχύει το δεύτερο μοιάζει να αναιρείς όλο το υπόλοιπο σχόλιό σου.

 
Τη 11:49 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

up μου :))))))

 
Τη 1:20 π.μ. , Ο χρήστης Blogger mmg είπε...

egw afta ta bday de tada :(((
alla sas vlepw kathemera(i wish,lewgwtwra)
up tou
up mas
xxx2 allblvd->gonanitwra

 
Τη 1:21 π.μ. , Ο χρήστης Blogger mmg είπε...

up theirs
(tsip)

 
Τη 2:02 π.μ. , Ο χρήστης Blogger unapatatras είπε...

LOLOLOLOLOLOLOLOL LOLI LOLA :-)

ki egw nani twra

knighty nights sweet things :-)

 
Τη 12:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Θέλω να πω οτι:
1. Δεν υπάρχει θέμα γκετοποίησης ενός χώρου από τη στιγμή που είναι ανοιχτός σε όλους. Δεν νομίζω πως απαγορεύεται η είσοδος των ετερό στα γκέι μπαρ. Άρα, από που προκύπτει γκετοποίηση; Υποθέτω από το γεγονός πως όσοι πάνε σε τέτοια μπαρ στιγματίζονται και θυματοποιούνται (πλακώνονται και στο ξύλο ενίοτε, από τους ευϋπόληπτους πολίτες). Ε, δεν νομίζω οτι γι' αυτό φταίνε οι γκέι ή τα μπαρ. Είναι σα να κατηγορούμε τους Εβραίους για τα χιτλερικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.
2. Ένιωσα πολύ όμορφα που σας είδα όλους εδώ μέσα. Αλλά γαμώτο -κάποια άλλα σχόλια μου βρώμισαν ιδιαίτερα. Έλεος,γιατί θα πρέπει να τρώμε στη μάπα τη συγκαλυμμένη ομοφοβία;
3. Άσχετο με τα παραπάνω -Erva, αν απευθύνεσαι σε μας, δεν είμαστε ανοιχτόμυαλοι φίλοι. Ανοιχτόμυαλος είναι εκείνος που έχει τη διάθεση να κατανοήσει πράγματα που αντιστρατεύονται τα πιστεύω του. Κι εμείς είμαστε πολύ στενόμυαλοι, σύμφωνα με αυτόν τον ορισμό. Αλλά, δεν χρειάζεται να είσαι ανοιχτόμυαλος για να κατανοήσεις την ομοφυλοφιλία, όπως δεν χρειάζεται να είσαι ανοιχτόμυαλος για να κατανοήσεις την ετεροφυλία. Φυσικά πράγματα είναι και τα δυο -μην τρελλαθούμε κιόλας. Επίσης, η συμπαράσταση σε ανθρώπους που τιμωρούνται, απλά και μόνο επειδή έχουν διαφορετικές προτιμήσεις -είναι μονόδρομος για κάθε έναν που θεωρεί τον εαυτό του ανθρώπινο ον. Και, φυσικά, όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τη φιλία. Ο Μητσάκος είναι φίλος μας επειδή είναι ο Μητσάκος και δεν τον αλλάζουμε με κανέναν άλλο -έτσι πάει.

 
Τη 1:34 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

καλημέρα σας!!
@mb: :)))) δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο
@sourfou: δεν μπορώ να καταλάβω το συλλογισμό σου. δηλαδή αν ένας άνθρωπος που έχει αγάπη να δώσει αλλά η φύση δεν του επιτρέπει να κάνει παιδιά (εδώ δεν αναφέρομαι στους ομοφυλόφιλους, αναφέρομαι σε όσους είναι αναπαραγωγικά "μη ικανοί" (κακή λέξη, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ)) υιοθετήσει ένα παιδάκι που είναι ορφανό, παραβιάζει τη φύση; τι δουλειά έχει η φύση με την προσφορά οικογένειας σε παιδιά;;
όσο κι αν προσπαθώ, λογική δε βλέπω!

 
Τη 4:50 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger ZissisPap είπε...

Δεν θέλω να αναλύσω κι άλλες απόψεις περί υιοθεσίας από τον οποιοδήποτε.
Θέλω να θέσω ένα ερώτημα.
Ποιος πιστεύει ότι τα χιλιάδες παιδιά, που μεγαλώνουν στα απίστευτα ιδρύματα και με απαράδεκτες συνθήκες, δεν έχουν δικαίωμα να μεγαλώσουν σε ένα σπίτι γεμάτο με αγάπη;
Kαι σαφώς η αγάπη δεν προϋποθέτει ειδικές προδιαγραφές παραγωγής!
Θέλει ανθρώπους και μόνο!

 
Τη 4:52 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

@sourfou:
"Παραβίαση της Φύσης" αποτελεί για σένα η υιοθεσία από ετεροφυλόφυλο ή ομοφυλόφυλο ζευγάρι ανθρώπων, παιδιού πεταμένου στα αζήτητα και όχι η διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης? Εάν ναι, να σε πληροφορήσω πως ο βομβαρδισμός του γυναικείου οργανισμού με ορμόνες επί μακρόν, ευθύνεται για πλείστες περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου. Απλώς αποκρύπτεται επιμελώς από τους περισσότερους εκπροσώπους της ιατρικής κοινότητας λόγω των τεράστιων κερδών που αποφέρει αυτό το εμπόριο Ελπίδας.
Προσωπικά θεωρώ πολύ ξεκάθαρη, έντιμη και απολύτως "φυσιολογικη" (ας μου συγχωρηθεί η χρήση μιας λέξης ούτως ή άλλως κακοποιημένης) την αποδοχή ενός ανθρώπου της αδυναμίας του να τεκνοποιήσει (είτε λόγω οργανικών προβλημάτων είτε λόγω του ότι ζει και συνευρίσκεται σεξουαλικά με ομόφυλό του) και την απόφασή του (σε δεύτερο στάδιο) να προχωρήσει στην υιοθεσία παιδιού. Εκείνο δεν έχει γονείς κι εκείνοι δεν έχουν παιδί. Οι γονείς αποκτούν παιδί και το μικρό από τα αζήτητα αποκτά μαμά και μπαμπά (ή δυο μαμάδες ή δυο μπαμπάδες), αγάπη και, συνεπώς, ασφάλεια. Δηλαδή Μέλλον!

 
Τη 6:06 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

α) ξέρω βιολογία πολύ καλύτερα από ότι πιστεύεις αφού τη σπούδασα προτού πάω στο μεταφραστικό, άρα έπεσες διάνα!
β) πουθενά η βιολογία δεν αναφέρει την ομοφυλοφιλία ως φρένο στην αναπαραγωγή, αφού τα ομοφυλόφιλα πλάσματα (αφού τσουβαλιάζεις όλα τα είδη στο κεφάλαιο "Φύση", ανθρώπους και σκουλίκια, ιππόκαμπους και σφουγγάρια) έχουν αν το θες "αποκλίνουσα" σεξουαλική συμπεριφορά και όχι μη αναπαραγωγικά όργανα, μια χαρά λοιπόν τεκνοποιούν
γ) η εξωσωματική για σένα δεν είναι παραβίαση της φύσης, αλλά η υιοθεσία είναι;;;;
δ) η υιοθεσία δεν είναι βιολογική λειτουργία, αλλά κοινωνική προσπάθεια πρόνοιας για να μπορούν παιδιά που στερούνται οικογένειας να αποκτήσουν μια οικογένεια. η βιολογία απλά δεν παίζει εδώ.
ε) για το δυαδικό πρότυπο δε θα έπρεπε καν να μιλάμε (δηλαδή μια μάνα που μετά το θάνατο του άντρα της μεγαλώνει το παιδί της δεν έχει καμία ελπίδα; ένας μέθυσος άντρας είναι πρότυπο; πίστεψέ με, ξέρω πολλά παιδιά που θα είχαν ζήσει πολύ ευχαρίστως χωρίς το ένα από τα δύο πρότυπα της δυάδας
στ) νομίζω πως ο dcd με το "ανοιχτόμυαλος ρατσισμός και άγνοια" περιέγραφε ακριβώς αυτό που εκφράζεις εσύ με τα σχόλιά σου

 
Τη 6:06 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

@sourfou:
Κατ΄ αρχήν πολύ φοβούμαι πως ο τελευταίος που του επιτρέπεται να προσβάλλει τον συνομιλητή του διότι δεν "σκαμπάζει από επιστήμη" είστε εσείς που δεν σκαμπάζετε, αποδεδειγμένα, ούτε καν από στοιχειώδεις κανόνες της γραμματικής της μητρικής σας (υποθέτω) γλώσσας...
Κατά τα λοιπά:
Τα παιδιά δεν μιμούνται πάντοτε τους γονείς τους και το γιατί είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα. Και φυσικά το "αρχικό πρότυπο" δεν είναι ούτε το μοναδικό στη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, ούτε, κατ΄ ανάγκην, και το πλέον ορθό.
Π.χ. εγώ δεν έγινα καθ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωσιν του πατρός μου (και πολύ τον ελύπησα), το παιδί του φονιά δεν είναι εκ προοιμίυ βέβαιον ότι θα γίνει φονιάς όπως και το παιδί του διαπρεπούς επιστήμονος δεν είναι βέβαιον ότι θα διαπρέψει σε κάποια Τέχνη ή Επιστήμη και το ίδιο. Τέλος, έχω να πω πως γνωρίζω προσωπικώς πολλά παιδιά που μεγάλωσαν μόνο με τη μητέρα τους ή με τη μητέρα, τη γιαγιά και τη θεία τους στερούμενα το ανδρικό πρότυπο (παιδιά ορφανά πατρός, παιδιά φυλακισμένων, παιδιά ναυτικών, κ.λπ.) αλλά παρόλα αυτά διέπρεψαν σε πολλούς τομείς (επιστημονικά, επαγγελματικά, κοινωνικά, κ.ά.) όμως κυρίως έγιναν ολοκληρωμένοι και πλήρεις άνθρωποι. Κάτι που δεν καταφέρατε εσείς και το αποδεικνύετε προσβάλλοντας πάντα διαφωνούντα.

 
Τη 6:29 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

@anonymous: αν θέλεις, όταν μας επισκέπτεσαι, έχε ένα πιο χαρακτηριστικό όνομα, για να σε ξεχωρίζουμε :)
ως τώρα από ανώνυμους είχαμε μόνο χυδαιότητες.
είναι κρίμα ένας άνθρωπος με τη δική σου σκέψη και ευγένεια να μπερδευτεί, έστω και μια στο εκατομμύριο με τους υπόλοιπους. σε καλωσορίζω λοιπόν στο μπλογκ μας και χαίρομαι για τη γνωριμία! :)

 
Τη 7:23 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

αφού εσύ κατέχεις τη σοφία μπράβο σου, είναι μεγάλη υπόθεση, άλλοι παλεύουν μια ζωή...

 
Τη 10:59 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Όταν αφήσει τον σκύλο η μαντάμ, γύρνα προς τα εδώ να σου πω κι εγώ ένα καλωσόρισες. Πολύ χάρηκα. Πάρα πολύ.
Υ.Γ.: Και που είσαι -αν δεν τον αφήσει τον σκύλο, της τον βουτάμε από τα χέρια και της πετάμε και μια γραμματική-συντακτικό της νεολληνικής κατακέφαλα -έτσι;

 
Τη 2:55 π.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

guys, meet asetonskylokatomadame!
ξεχειλίζω από περηφάνεια
καλώς ήρθες και επισήμως!

 
Τη 12:56 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

το έχεις ήδη κάνει :)

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα