ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Απριλίου 27, 2007

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ

Κοινή πρόταση ψηφίσματος υιοθέτησε την Πέμπτη, με ψήφους 325 υπέρ - 124 κατά και 250 αποχές, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζοντας την ομοφοβία. Την κοινή πρόταση υπέβαλαν οι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και η Ενωτική Αριστερά.

Στο ψήφισμα γίνεται ξεχωριστή αναφορά στην Πολωνία και καταδικάζονται «οι δηλώσεις παρακίνησης στο μίσος και τη βία των ηγετών του Κόμματος Ένωσης των Πολωνικών Οικογενειών και ιδίως του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Παιδείας».

Ο εν λόγω υπουργός «ανακοίνωσε νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει απολύσεις, πρόστιμα ή ποινή φυλάκισης για διευθυντές σχολείων και μαθητές σε περίπτωση 'ακτιβισμού' υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί και τρανσέξουαλ) στα σχολεία, καθώς και απολύσεις στους εκπαιδευτικούς που αποκαλύπτουν την ομοφυλοφιλία τους».

Μεταξύ άλλων, το Ευρωκοινοβούλιο ζητά από τις αρμόδιες πολωνικές αρχές «να μην προτείνουν ή θεσπίσουν νόμο, όπως αυτός που περιγράφεται από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό».

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η πολωνική κυβέρνηση απέλυσε τον επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών και απαγόρευσε τη διανομή επίσημου εγχειριδίου του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά των διακρίσεων. Επίσης, η Πολωνή διαμεσολαβήτρια για τα παιδιά δήλωσε ότι καταρτίζει κατάλογο θέσεων εργασίας, για τις οποίες είναι ακατάλληλοι οι ομοφυλόφιλοι.

Οι ευρωβουλευτές δηλώνουν ότι «η ΕΕ είναι πάνω απ' όλα μια κοινότητα αξιών, όπου ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς και η ισότητα και η αποφυγή των διακρίσεων, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες αξίες της»

7 σχόλια:

Τη 12:42 π.μ. , Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Τα συζητάγαμε τις προάλλες, θυμάμαι. Σου έλεγα πως κυνηγάνε τους κομμουνιστές στην Πολωνία, τώρα ήρθε η σειρά των ομοφυλόφιλων, μετά θα έρθει η σειρά των Εβραίων και των τσιγγάνων. Πως τον λένε σήμερα τον Χίτλερ;
Υ.Γ.: Θυμάσαι και τι άλλο συζητάγαμε εκείνη τη μέρα; Λοιπόν, θα σε βοηθήσω να θυμηθείς λέγοντάς σου πως, πλέον, και η queerdom είναι στα Καπέλα.

 
Τη 1:28 π.μ. , Ο χρήστης Blogger david santos είπε...

Hello!
I have a surprise in Greko for you in mine blogue
Have a good weekend

 
Τη 1:59 π.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

megali xara pira gia tin quuerdom!!!!!
-----------
thank you David, and welcome :)

 
Τη 3:35 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger unapatatras είπε...

α πα πα! ιδέα δεν είχα για την Πολωνία!

 
Τη 11:32 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Κώστας είπε...

Απλά φρικτό.

 
Τη 11:29 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Γα*ώ την αποφασιστικότητα και το δυναμισμό της Ευρ Ένωσης, έβγαλε ψήφισμα και κάτι έγινε. Στην πράξη τι θα γίνει είναι το θέμα. Να τους κόψει τους κοινοτικούς πόρους για να δούμε αν θα είναι η έννοια τους που θα βρουν δουλειά οι ομοφυλόφιλοι. Όχι που η πάγια τακτική είναι να αφήνουμε τα πράγματα να γίνονται και μετά δεν ξέρουμε πώς και από πού να τα μαζέψουμε.
Και συζητάμε και την είσοδο της Τουρκίας
επειδή είμαστε μια κοινότητα ιδεών…
Γιουχου
et

 
Τη 12:43 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

den exeis ki adiko...

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα