ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Μαΐου 24, 2007

θα εσκαγα αν δεν το εβαζα (Ολλανδία, φυσικά...)


A song about two gay fathers
Vidéo envoyée par kirkpatti

11 σχόλια:

Τη 10:06 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

Συζητούσα τις προάλλες με συναδέλφους στο γραφείο μου για τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων και την κινητοποίηση της 23ης Ιουνίου και ομολογώ ότι με προβλημάτισε η στάση αρκετών.

Οι άνθρωποι εκφράζουν αρνητική άποψη (ιδιαίτερα δε για την υιοθεσία τέκνου) ως αντικειμενική αλήθεια ενώ είναι απλά το αποτέλεσμα των προσωπικών τους βιωμάτων.

Κάποιοι εξ αυτών όμως διαπίστωσα ότι έχουν τις κατάλληλες υποδοχές ώστε να αντιληφθούν αυτό που θα τους επισημάνεις, ιδιαίτερα εάν κάνεις αναγωγές στο δικό τους παρελθόν ή στη δική τους διαφορετικότητα (π.χ. ήταν σωστό που τη δική σου μητέρα τη θεωρούσαν "πουτάνα" τη δεκαετία του ΄50 επειδή χώρισε τον πατέρα σου που την ξυλοκοπούσε? Ή, εσύ δεν υπέφερες που οι συμμαθητές σου στο σχολείο σε φωνάζαν "ορφανό" επειδή έτυχε να σκοτωθεί ο πατέρας σου? κ.λπ.).

Μήπως η αντίληψη που έχεις για τους ομοφυλόφιλους έχει διαμορφωθεί μέσα από τα ΜΜΕ και κυρίως από την υποκουλτούρα της τηλεόρασης που τους παρουσιάζει γραφικούς και φαιδρούς και επιμελώς αποφεύγει να προβάλλει εξέχουσες προσωπικότητες τολμώντας παράλληλα να αναφερθεί και στον "διαφορετικό" σεξουαλικό τους προσανατολισμό (π.χ. στις "παλιές καλές ελληνικές ταινίες", όπως αρεσκόμαστε να τις αποκαλούμε, ο ομοφυλόφιλος δεν είχε ποτέ τη μορφή ενός Τσαρούχη ή Χατζιδάκι αλλά τη μορφή ενός "Φίφη" ή ενός "Λελέ").
Και μήπως θα έπρεπε να προβληματιστείς σχετικά με τη βαθύτατη υποκρισία της νεοελληνικής κοινωνίας η οποία από τη μία ξελιγωμένη παρακολουθεί ερωτικά τρίγωνα και τετράγωνα στα σήριαλ που μας σερβίρουνε αλλά από την άλλη με ευκολία θα καταδικάσει στην πυρά έναν ομοφυλόφιλο συνάνθρωπό σου επειδή είναι "ανώμαλος"?

Θέλω με τα παραπάνω να πω ότι ίσως και γω που εξοργίζομαι συχνά πυκνά με την αδυναμία των ανθρώπων γύρω μου να αντιληφθούν ζητήματα - για μένα - πρωτοβάθμια, λαθεύω. Και αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να είμαι περισσότερο επιεικής, να τους αναγνωρίζω το δικαίωμα στην πλάνη και να προσπαθώ (και όλοι μας) μέσω πολύ απλών παραδειγμάτων και εφαρμογών στη δική τους ζωή να τους πείσω για το ότι το να στοχοποιείς και να περιθωριοποιείς κάποιον λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού είναι τόσο άδικο, άγριο και απάνθρωπο όσο και το να περιθωριοποιηθείς, να στοχοποιηθείς ή να αποκλειστείς ΕΣΥ λόγω βάρους, ύψους, δυσμορφίας, προβλήματος υγείας, φύλου, θρησκεύματος ή πολιτικοθρησκευτικής πεποίθησης.

Σαφέστατα ο παραπάνω προβληματισμός παύει να υφίσαται σε περίπτωση εμφάνισης ακραίας βίας από διαφωνούντες (σωματική επίθεση, ψυχολογική κακοποίηση, ύβρεις, κ.λπ.) και κει γίνομαι και γω οπαδός της βαρβαρότητας. Άλλωστε η έκφραση κάθε μορφής βίας αποκλείει κάθε περιθώριο κατανόησης και διαλόγου.

 
Τη 10:55 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Τὸ θυμᾶμαι. Πολὺ γλυκὸ καὶ πολὺ αἰσιόδοξο :):)

 
Τη 11:13 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Frosoula είπε...

polu polu gluko :-)

 
Τη 11:20 π.μ. , Ο χρήστης Blogger et go home είπε...

Καλά έκανες και το έβαλες! Είναι απίστευτο, δεν το είχα ξαναδεί.
[Καλά πόσο πίσω είμαστε?
Δε μας βλέπω καν…]

 
Τη 6:03 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger RaZzMaTaZz είπε...

apisteuta glyko!!! kai wraio tragoudaki btw ;)
apisteuta glyko... pwww sygkinh8hka gmt

 
Τη 7:07 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

Πραγματικά πολύ όμορφο, πολύ γλυκό και πάνω από όλα, αληθινό.
Έτσι όπως θα έπρεπε να είναι σε όλες τις οικογένειες.

 
Τη 8:42 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger bigggerbro είπε...

@ miaarkoudapouthneleganbetty:
Για ακόμα μία φορά υποκλίνομαι στην πένα σου (πληκτρολόγιό σου) και στις απόψεις σου.
Θα μπορούσα να δείρω τους αιμοσταγείς "άντρακλες" μέχρι αιμόσταξης, αλλά απλά τους λυπάμαι και χαίρομαι που και το δικό μου μυαλό κατάφερε να ξεφύγει από τα "πρότυπα" της υπέροχα πεζής κοινωνίας μας.
Ευχαριστούμε divine για το δάκρυ και τον κόμπο στο λαιμό που προκάλεσες...

 
Τη 2:40 π.μ. , Ο χρήστης Blogger unapatatras είπε...

τέλειο!

 
Τη 9:32 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

@ bigggerbro said...
Θα μπορούσα να δείρω τους αιμοσταγείς "άντρακλες" μέχρι αιμόσταξης, αλλά απλά τους λυπάμαι και χαίρομαι που και το δικό μου μυαλό κατάφερε να ξεφύγει από τα "πρότυπα" της υπέροχα πεζής κοινωνίας μας.

***

Πράγματι, και γω χαίρομαι. Εάν και το δικό μου μυαλό δεν είχε "ξεφύγει" όπως λες, θα ήμουν ζημιωμένη:))))

Υ.Γ. Η έκφραση "μέχρι αιμόσταξης" με βρίσκει απολύτως σύμφωνη όταν θίγονται τα Ιερά μου. Δηλαδή ό, τι αγαπώ πολύ.

 
Τη 11:19 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger gay super hero είπε...

Sorry που παρεμβαίνω με κάτι άσχετο, αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό να το δουν όσο το δυνατόν περισσότεροι. Εδώ μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες δύο νεαρών αγοριών που μαστιγώθηκαν 80 φορές στο Ιράν με την κατηγορία ότι είχαν ερωτικές περιπτύξεις.

http://www.irqo.net/IRQO/English/pages/059.htm

 
Τη 5:01 π.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

δεν πειράζει που παρεμβαίνεις με αυτό
ίσα-ίσα
να βλέπουμε, αυτός είναι ο σκοπός
να ανοίγουν τα μάτια και το μυαλό
να πάψει κάποτε το μίσος

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα