ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Μαΐου 31, 2007

RUSSIA - O points, LA RUSSIE - 0 points

«Η Ρωσία είναι τρομακτική χώρα αν είσαι ομοφυλόφιλος»

Μάχη θρησκόληπτων, εθνικιστών και γκέι ακτιβιστών στη Μόσχα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Αγγελόπουλος

Κραυγάζοντας «θάνατος στους ομοφυλόφιλους», εθνικιστές και θρησκόληπτοι Ρώσοι επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές εναντίον διαδηλωτών που διεκδικούσαν το δικαίωμα να παρελάσουν για την «Υπερηφάνεια των Ομοφυλοφίλων» (Γκέι Πράιντ) την Κυριακή στο κέντρο της Μόσχας. Ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας συνέλαβαν δεκάδες διαδηλωτές.
Δ ύο ευρωβουλευτές ήταν μεταξύ των συλληφθέντων. Συνελήφθησαν την ώρα που προσπαθούσαν να επιδώσουν αίτημα για την άρση της απαγόρευσης της παρέλασης στον δήμαρχο της Μόσχας Γιούρι Λουζκόφ, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τις πορείες ομοφυλοφίλων σατανικές πράξεις. Εθνικιστές και θρησκόληπτοι με εικονίσματα στα χέρια κατήγγειλαν την ομοφυλοφιλία ως «διαβολική». Πετούσαν αυγά στους διαδηλωτές φωνάζοντας «η Μόσχα δεν είναι Σόδομα», ενώ μια ομάδα ιδιαίτερα εύρωστων νεαρών εμφανίσθηκε με χειρουργικές μάσκες- για να προστατευθούν, είπαν, από τη «νόσο των γκέι». «Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σ΄ αυτούς τους διεστραμμένους να κάνουν πορεία στους δρόμους της Μόσχας, της τρίτης Ρώμης, μιας πόλης ιερής για τους Ρώσους. Η ομοφυλοφιλία είναι σατανική», είπε ο Ιγκόρ Μιροσνιτσένκο, ο οποίος δήλωσε πιστός Ορθόδοξος προσθέτοντας πως κατέβηκε στους δρόμους για να υποστηρίξει τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας.
Οι συγκρούσεις
«Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας», είπε ένας νεαρός γκέι ονόματι Αλεξέι ενώ αίμα έτρεχε από τη μύτη του μετά τον ξυλοδαρμό του μπροστά από το γραφείο του δημάρχου από έναν άνδρα που κραύγαζε «οι ομοφυλόφιλοι είναι διεστραμμένοι». «Αυτό που συμβαίνει είναι τρομερό, αλλά δεν φοβάμαι. Η Ρωσία είναι τρομακτική χώρα αν είσαι γκέι. Όμως δεν θα παραιτηθούμε μέχρι να μας αναγνωρίσουν τα δικαιώματά μας».
Ένας άνδρας που φορούσε ρούχα καμουφλάζ γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον Πίτερ Τάτσελ, Βρετανό, υποστηρικτή των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, την ώρα που προσπαθούσε να μιλήσει σε δημοσιογράφους.
«Η Αστυνομία στεκόταν αδιάφορη και επέτρεπε στους φασίστες να μας επιτίθενται», δήλωσε ο Τάτσελ. «Η κατάσταση έφερνε στον νου την Αστυνομία στην μπρεζνιεφική εποχή του σοβιετικού κομμουνισμού», πρόσθεσε αναφερόμενος στον Λεονίντ Μπρέζνιεφ ο οποίος ηγήθηκε της ΕΣΣΔ σε όλη τη δεκαετία του 1970. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, αλλά οδήγησαν και τον Τάτσελ σε μια κλούβα για την προστασία του- όπως είπαν. Αργότερα ο Ιταλός ευρωβουλευτής Μάρκο Καπάτο αντάλλαξε γροθιές με έναν άλλο άνδρα με στολή καμουφλάζ, ενώ οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν. Αργότερα συνέλαβαν τον Καπάτο και τον Γερμανό βουλευτή Φόλκερ Μπεκ, όμως τους άφησαν στη συνέχεια ελεύθερους. Δεν έγινε γνωστό αν συνελήφθη αυτός που συνεπλάκη με τον Καπάτο. Ο Μπεκ δήλωσε πως οι αστυνομικοί ξυλοκόπησαν τον ίδιο και τους άλλους συλληφθέντες και πήραν τα διαβατήριά τους. Πρόσθεσε πως θα καλέσει τη γερμανική κυβέρνηση να πιέσει τη Ρωσία για να απελευθερωθούν οι Ρώσοι διαδηλωτές που επρόκειτο να παραπεμφθούν χθες στη Δικαιοσύνη.
Εκατοντάδες άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας είχαν παραταχθεί στην οδό Τβέρσκαγια, στο κέντρο της Μόσχας, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά είχαν αναμειχθεί με τους πολλούς ξένους και Ρώσους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες. Ο οργανωτής της διαδήλωσης, ο Νικολάι Αλεξέγεφ, δήλωσε τηλεφωνικά από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο μεταφέρθηκε ότι συνελήφθησαν περίπου 30 γκέι διαδηλωτές.
Η Ρωσία αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1993, όμως η ανεκτικότητα δεν έχει επικρατήσει. Όταν είχε ερωτηθεί, τον Φεβρουάριο, για τις παρελάσεις των γκέι, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σαρκάσει λέγοντας πως η στάση του έναντι των σεξουαλικών μειονοτήτων προσδιορίζεται από τα δημογραφικά προβλήματα της Ρωσίας.

Ευχαριστώ την miaarkoudapouthneleganbetty που μού το έστειλε

12 σχόλια:

Τη 1:07 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger et go home είπε...

Εμείς τουλάχιστον είμαστε λίγο πιο πολιτισμένοι, από τα «αδέρφια» μας τους Ρώσους.
Η μήπως όχι? (Ο σοφός λαός λέει «δείξε μου το φίλο σου…»)
Όσο για τις επιθέσεις με το σταυρό στο χέρι, νομίζω ότι η θρησκεία δεν έχει κάποια σχέση. Είναι θέμα ανεκτικότητας. Δηλαδή όχι του τι ακριβώς πιστεύεις αλλά αν τελικά είσαι συντηρητικός ή φιλελεύθερος.
Το χειρότερο από όλη την ιστορία, δεν είναι το ότι κάποιοι διαφωνούν με την ομοφυλοφιλία, αλλά ότι τους επιτρέπεται να βιαιοπραγούν χωρίς συνέπειες. Πλήρης καταστρατήγηση του νόμου…
Άλλη μια φιλειρηνική δημοκρατία.
“And I think to myself .....what a wonderful world.”

PS «Ελλάς- Ρωσία συμμαχία» και άλλα τέτοια χαριτωμένα συνθήματα μου έρχονται στο νου…

 
Τη 1:25 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger homelessMontresor είπε...

Είναι τουλάχιστον λυπηρό αυτο που συναίβει!

 
Τη 5:03 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Κοίτα να δεις κάτι πράγματα ρε παιδάκι μου! Εγώ θυμάμαι πως η Σοβιετική Ψυχιατρική Εταιρεία ήταν εκτός των Διεθνών Ενώσεων μέχρι το 70κάτι γιατί θεωρούσε την ομοφυλοφιλία ως νόσο. Μα, δεν κατέρρευσαν αυτά τώρα που έφυγαν οι κομμουνιστές; Γίνονται τέτοια πράγματα στις δημοκρατίες;

 
Τη 5:21 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

ti sou einai i dimokratia omws!

 
Τη 5:34 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

Μυστήριο παραμένει δε, το γιατί εγώ ψηφίζω - ακόμα - εκείνο το έρμο το ΚΚΕ... Όπως είπε και ο Λαζόπουλος "στη Ρωσία έκλεισαν την αντιπροσωπεία και μεις εδώ κρατήσαμε τη θυγατρική".

Είμαι καλά γιατρέ μου?

 
Τη 9:37 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

Εκλεισαν τα κεντρικά (βέβαια) και μεις κρατήσαμε την αντιπροσωπεία, γιατρέ μου:)))

 
Τη 10:26 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

από την αϋπνία θα είναι... :)

 
Τη 10:26 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
Τη 2:20 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

@divine:

Ποιος ήρθε?

 
Τη 3:03 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger et go home είπε...

Επανέρχομαι στο θέμα γιατί έπεσα πάνω σε αυτό το νέο και το βρήκα τουλάχιστον ξεκαρδιστικό:
Ο Πούτιν δήλωσε ότι είναι ο μοναδικός γνήσιος δημοκράτης στον κόσμο!!!
Και μετά είπε και το εξής «Δεν υπάρχει πια κανείς που να μπορείς να μιλήσεις μαζί του μετά τον θάνατο του Μαχάτμα Γκάντι»
LOL

 
Τη 3:48 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

gia gelia (i gia klamata?)

 
Τη 4:01 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger et go home είπε...

Για αυτή τη σχιζοφρενική κατάσταση όπου γελάς και κλαις ταυτόχρονα…

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα