ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Ιουνίου 08, 2007

ΚΥΡΙΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΕΙΣΤΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ

"Τη φήμη ανθρώπου με ανοιχτό μυαλό και δίχως κόμπλεξ είχε ο Νικήτας Κακλαμάνης – βάλθηκε όμως τώρα να τη διαψεύσει, αδικώντας σίγουρα εαυτόν…

Τι ακριβώς συνέβη; Οργανώσεις ομοφυλοφίλων ετοιμάζονται για τη δική τους εκδήλωση, σε λίγες εβδομάδες, στην Αθήνα για το Φεστιβάλ Υπερηφάνειας – Athens Pride, που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος. Είναι η Τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το διοργανώνουν. Απευθύνθηκαν λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησαν να θέσει το Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του ο Δήμος Αθηναίων.

Προς Γενική έκπληξη οι διοργανωτές του εν Αθήναις Φεστιβάλ διαπίστωσαν ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης τους γύρισε την πλάτη και τους απάντησε αρνητικά, μεταλλασσόμενος – δημοσίως τουλάχιστον – σε πολέμιο των ομοφυλοφίλων.


Έτσι, ετοίμασαν κι αυτοί μια επιστολή και την έστειλαν σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας ο Ρ. Αξελός εκ μέρους της «Ανοιχτής Πόλης» έθεσε το θέμα. Αλλά ο Νικήτας ήταν κοφτός: «Το δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο να αποφασίσει. Αυτή είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δημάρχου. Κι εγώ λέω ΟΧΙ…»


Το μόνο που δέχτηκε ήταν να παράσχει ο Δήμος την τεχνική υποστήριξη, που όμως προσφέρεται υποχρεωτικά για οποιαδήποτε εκδήλωση. Κάτι πήγαν να πουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Αρσένης και Α. Φόνσου, αλλά τους διέκοψε με ύφος κακιασμένο: «Μην επιμένετε. Είναι δικαίωμα μου….»


Εξηγήσεις γι’ αυτήν την πεισματική άρνηση του, για τους λόγους που λέει «όχι», δεν έδωσε. Και να σκεφτεί κανείς ότι πριν από τις δημοτικές εκλογές άλλα δήλωνε σε συνεντεύξεις του υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων...

"πηγή www.gayworld.gr""

----------------------------------------------------------
Αυτά διάβασα κι έφριξα...
Εγώ λέω όχι; Δικαίωμά μου;
Ποιος νομίζει ότι είναι;
Είναι υποκριτής, ψεύτης, ανήθικος.
Προσέγγισε προεκλογικά την ομοφυλοφιλική κοινότητα με το προφίλ του ανοιχτόμυαλου εκσυγχρονιστή δημοκράτη, για να της γυρίσει τώρα την πλάτη με τον πιο χυδαίο τρόπο. Χωρίς καν να επιχειρηματολογήσει. Δικαίωμά μου. Γούστο μου.
Δεν πρέπει όπως λέει και μια φίλη μου να τον περιμένουμε με τα γιαούρτια στη γωνία;
Εγώ προσωπικά συμφωνώ. Θέλει μεγάλο γιαούρτωμα. Όχι για την άρνηση. Για την απαξίωση. Γι' αυτό το "δικαίωμά μου".
Ελπίζω αυτό να το πληρώσει πολύ ακριβά (αν και πολύ αμφιβάλλω, βλέποντας τον τρόπο που ψηφίζουν οι Έλληνες αναρωτιέμαι τι άλλο θα πρέπει να τους κάνουν για να τους μαυρίσουν...)
Κύριε Κακλαμάνη, ντροπή σας!

19 σχόλια:

Τη 5:12 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

Λέω τώρα εγώ ο μαλάκας: θυμάσαι την διαμαρτυρία των μπλόγκερς κατά Πολύδωρα; Θυμάσαι οτι είχε πάρει κάποια δημοσιότητα; Μέχρι κι ο Βύρωνας αυτοπροσώπως (μέσω των συμβούλων του βέβαια γιατί αυτός δεν φημίζεται ...) υποχρεώθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα των μπλόγκερς. Γιατί να μην κάνουμε το ίδιο με το Νικήτα; Ένα δικτυακό ξεμπρόστιασμα ίσως να είχε κάποιο αποτέλεσμα.

 
Τη 5:25 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Unknown είπε...

Προσωπικά δεν εκπλήσσομαι καθόλου.
Ας τα βλέπουν όμως οι Αθηναίοι όλα αυτά κι ας βάλουν μυαλό κι ας αντιληφθούν τι φίδι έβαλαν στον κόρφο τους. Και φυσικά οι υπόλοιποι Έλληνες που στηρίζουν την παράταξη που προέρχεται ο κ. Κακλαμάνης.

 
Τη 5:30 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

ame! thelw!

 
Τη 9:37 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger The Motorcycle boy είπε...

ΟΚ θα βάλουμε και την queerdom στη φάση και ξεκινάμε. Να δούμε αν υπερισχύει η ευαισθησία ή η ομοφοβία.

 
Τη 10:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger unapatatras είπε...

εγώ προτείνω επίσης να τον απαγάγουμε για δύο ώρες και, αφού προεκλογικά δεν με άκουσε να πάει να δει την ταινία, να τον καθίσουμε κάτω να δει τη Δολοφονία του Χάρβει Μιλκ (λινκ στο σχετικό ποστ) μπας και πάρει πρέφα τι πα να πει δήμαρχος με αρχίδια.

μπορούμε να βρούμε άραγε μια κόπια να του τη στείλουμε στο δημαρχείο;

 
Τη 2:12 π.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

eksairetiki idea!
na grafoyme mesa "deite to gia na katalabete ti tha pei na eisai dimarxos me arxidia mipws kai thelisete kai seis na parete ligo"
na to katebasw kai na to steiloyme (tha ftasei pote sta xeria toy?)

 
Τη 8:33 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

@divine:
Εγώ προσωπικά συμφωνώ. Θέλει μεγάλο γιαούρτωμα. Όχι για την άρνηση. Για την απαξίωση. Γι' αυτό το "δικαίωμά μου".

***

Η απάντηση "δικαίωμά μου" ισοδυναμεί ακριβώς με αυτό που επισημαίνεις, την απόλυτη απαξίωση. Μόνο ένας άνθρωπος που απαξιώνει τον συνομιλητή του και αδιαφορεί παντελώς για τα συναισθήματα που θα του προκαλέσει απαντά κατ΄ αυτόν τον τρόπο.

Επειδή όμως ο συγκεκριμένος είναι ΔΗΜΟΣΙΟ πρόσωπο, ας κάνουμε τη σύνδεση με το τραγικό περιστατικό που έθεσες υπόψη μου χτες, την τραγική αυτοκτονία έφηβου ομοφυλόφιλου αγοριού στη Βρετανία. Θύτες και θύματα, λοιπόν θα μας πουν οι "ειδικοί", ΚΑΙ οι συμμαθητές του που τον οδήγησαν στον αποκλεισμό, την περιθωριοποίηση και, τελικά, στην αφαίρεση της ίδιας της ζωής του.

Συμφωνούμε. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που θα αναθεωρούσα την απόφασή μου να κάνω κιμά τα παιδιά εκείνα που θα οδηγούσαν το παιδί μου στην τραγική του απόφαση να τερματίσει τη ζωή του και με ένα όπλο θα πυροβολούσα αδιακρίτως. Ποιους? Ολους τους θύτες λοιπόν. Τους γονείς τους που δεν τους δίδαξαν τον σεβασμό σε κάθε έναν διαφορετικό από μας, των δασκάλων τους που δεν τους καλλιέργησαν την "ανεκτικότητα" και τη δυνατότητα αποδοχής του τσιγγάνου, του κωφού, του νοητικώς υστερούντος, του ομοφυλόφιλου, κ.λπ. και οσάκις υπέπεσε περιστατικό κακοποίησης αλλοδαπού μαθητή (βλ. Άλεξ) ή ομοφυλόφιλου μαθητή στην αντίληψή τους περιορίστηκαν στις συστάσεις μόνο και, τέλος, στα ΔΗΜΟΣΙΑ πρόσωπα που με τις δηλώσεις τους, τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη και έκφραση τέτοιων συμπεριφορών (απόρριψης, κοινωνικού αποκλεισμού, κάποιες φορές, κακοποίησης ή και αφαίρεσης της ίδιας της ζωής τους).

Το ζήτημα είναι πάρα πολύ σοβαρό και οι διαστάσεις που μπορεί να λάβει τρο-μα-κτι-κές (βλ.Άλεξ).

 
Τη 12:43 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Γειά σας παιδιά! Ἂν κάνετε κάποιο μπάνερ γιὰ τὸν Κακλαμάνη ποὺ θὰ κυκλοφορεῖ στὰ ἱστολόγια ὅπως αὐτὸ γιὰ τὸν Πολύδωρα, εἶμαι μέσα! Ἐπίσης ἑτοιμάζω κι ἐγὼ ἀρθράκι σχετικό.

Υ.Γ. Συγνώμη γιὰ τὸ λαθάκι πρίν, ἐλπίζω νὰ τὸ διόρθωσα :$

 
Τη 3:03 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger bigggerbro είπε...

Είχα γράψει ένα μακροσκελέστατο κείμενο, αλλά... και το γιαούρτι μας, χαμένο θα πάει._

 
Τη 2:55 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Provato είπε...

στεναχωρήθηκα. πολύ. απογοητεύτηκα.

...άλλο ένα δείγμα του "όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται...".

τι να πω. ας πρόσεχε.

 
Τη 10:53 π.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

kalimera Gordon :)
poio lathaki les? den to katalaba

 
Τη 11:12 π.μ. , Ο χρήστης Blogger albatrosgr είπε...

Δεν ξερω γιατι εκπλήσονται μερικοί απο τη σταση του "κυριου" Δημάρχου... Τι περιμένατε ρε παιδια? Ποιός ειναι ο Κακλαμάνης? Απο τα ποιο συντηριτικά στελέχη της παραταξής του ειναι. Παρεούλα με το Χριστόδουλο το ΛΑΟΣ και τους "προοδευτικους" του ΚΚΕ (αλλοι αυτοι χειροτεροι υποκριτές απο το ιερατειο)θα μπορουσε να ξεφύγει και να αφήσει τέτοια ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ να κυκλοφορούν ελέυθερα μέσα στην πεντακάθαρη και νοικοκυρεμένη μας πόλη. Το γιαούρτομα θα ηταν μια καλή μορφή απάντησης αλλα θα τον κάνει "ηρωα" ,συμφωνώ περισσότερο με τον "the motorcycle boy" ... ΚΡΑΞΙΜΟ θέλει, απο Blogs και διεθνή gay sites. Το ΚΡΑΞΙΜΟ ξερει τι ειναι και ισως το καταλάβει καλλιτερα.

 
Τη 6:52 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

as organwthoume loipon na anebasoyme syllogika to blogokraksimo tou dimarxou

 
Τη 11:02 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

μα συγγνώμη τι περιμένατε;
τώρα θα μάθουμε τον Κακλαμάνη;
τι περιμένει κανείς απο μια κρυφή;

ααααχ άδικα πήγε ο τόσος προεκλογικός αγώνας που έκανα για τον Τσίπρα

 
Τη 11:35 π.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

δεν περίμενα να το θέσει υπό την αιγίδα του Δήμου, αλλά μια αξιοπρεπή απάντηση χωρίς απαξίωση την περίμενα... :(
όσο για τον Τσίπρα, δεν πήγε ακριβώς χαμένος ο αγώνας
11% δεν είναι λίγο - και ξέρουμε κιόλας και ποια μερίδα πληθυσμού τον στήριξε αρκετά :)) (και καλά έκανε)

 
Τη 7:17 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Δεν καταλαβαινω γιατι η εκπληξη?Ειναι γνωστο στους παντες και με απορια βλεπω οτι δεν το γνωριζει κανεις οτι ο Νυν Δημαρχος Αθηνων ειναι της παλαιας γενιας των ομοφυλοφιλων,γνωστος τοις πασοι ως Νικιτα,κλειστος ομοφυλοφιλος και με συνεπεια να μην εχει την ανεση ενος στρ8 να αντιμετωπισει ανοικτομυαλα ενα τετοιο θεμα.Η παροιμια λεει "ο χειροτερος εχθρος μιας αδερφης ειναι μια αλλη αδερφη "γκεγκε?

 
Τη 7:39 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

γκέγκε;;;
σου είναι δύσκολο να εκφράσεις την άποψή σου χωρίς επιθετικότητα;
--
επίσης: γνωστό τοις πάσοι σημαίνει γνωστό σε όλους, κάτι που όπως βλέπεις δεν ισχύει...
όταν γνωρίζουμε κάτι που αφορά κι άλλους συνανθρώπους, τους μεταδίδουμε τη γνώση μας, χωρίς να τους κράζουμε που δεν το ήξεραν (βασική αρχή δημόσιου διαλόγου)
--
την επόμενη φορά λίγος σεβασμός παρακαλώ

 
Τη 12:07 μ.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

edw dear milame gia anthrwpina dikaiwmata kai politikh..gamhse ta kai afhse ta ..parakalw na thrhthei aysthra h seira

 
Τη 1:11 π.μ. , Ο χρήστης Blogger yan είπε...

καλα να παθετε αφου ψηφησατε αυτη τη μουρη
ο κοσμος ειναι τοσο ανεραστος ωστε βρισκει αυτον τον κυριο συμπαθη
οσο για τις αποψεις του θα θυμισω (δεν το γραφω γιατι ειναι μακρυ ,με το συμπαθειο, )
το ανεκδοτο με τον πουστη γαιδαρο
που καταληγει "......τι περιμενεις απο πουστη γαιδαρο "
αλλα υποσχεται και αλλα κανει
και ας μην πολυασχολουμαστε μαζυ του
τετοιος ειναι τετοια κανει

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα