ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Απριλίου 05, 2008

ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΣΚΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ. ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ. ΟΙ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΟΙ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΒΑΣΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ?
ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ? (ΠΟΥ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΩ, ΜΙΑ ΜΑΜΑ ΔΕΝ ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ)
ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΟΡΟΥΣ?
ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΙΑΠΡΑΞΩ ΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑ ΘΑ ΕΧΩ ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΤΕΡΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ?
ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ, ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΑ, ΟΡΓΗ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΠΕΡΑΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ. ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΕ ΑΓΝΟΕΙ Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΚΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΤΑΣΣΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΗ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.
********************
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ

17 σχόλια:

Τη 11:55 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Φυσικά και θα μας βρουν μπροστά τους. Και αυτοί που αποφασίζουν και αυτοί που σωπαίνουν και οι άλλοι που υποκρίνονται.

Αλλά.. ποιοι είμαστε εμείς;

 
Τη 12:32 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger bigggerbro είπε...

"Greece not ready" για τίποτα τελικά... :-((((

Καλά, κανένας δε βλέπει το κακό που μας κάνουν όλοι αυτοί οι άχρηστοι που μας κυβερνάνε χρόνια τώρα, αντίθετα από τον τρόπο που δίδαξαν όλο τον πλανήτη οι πρόγονοί μας? Πόση πίκρα πρέπει να δεχτούμε ακόμα για να μπούμε στη διαδικασία να καταλάβουμε? Πότε επιτέλους ο Έλληνας πολίτης θα γίνει έξυπνος πολίτης? Πότε θα σταματήσει να ψηφίζει από συμφέρον οικονομικό κι όχι από συμφέρον για ποιότητα ζωής? Και όλα αυτά τα συνδικάτα, με τι τρόπο οργανώνουν την οργή τους απέναντι σ' αυτούς που μας πηδάνε? Μας ρώτησαν αν η οργή μας είναι αρκετή για να τα αλλάξουμε όλα?
Φτηνιάρης λαός... σε όλα του τελικά!

 
Τη 1:26 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
Τη 1:27 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα θεωρούσα την πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης σημαντική θα ήταν η θεσμοθέτηση της συμβίωσης ομοφυλοφίλων.

ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα ετεροφυλόφιλου δεν επιλύει πέρα από το ότι
αυτοαναιρείται όταν ονομάζεται "Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης" εφόσον η υπογραφή σου ενώπιον συμβολαιογράφου προστατεύει "έννομα αγαθά" σου.

Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν επιθυμείς δέσμευση δεν θα υπογράψεις διότι θα δεσμευτείς. Εάν επιθυμείς την ανάληψη υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμβίωσή σου με τον σύντροφό σου και νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων σου θα υπογράψεις. Είτε ενώπιον ιερέα είτε ενώπιον Δημάρχου.

Εάν για λόγους αρχής η σχέση συ δεν επιθυμείς να επικυρωθεί από την Εκκλησία, προσφεύγεις στον Δήμαρχο ο οποίος είναι υποχρεωμένος να σου επιτρέψει την τέλεση μικρής δεξίωσης, τον στολισμό ενός ευπρεπούς χώρου, τις μπομπονιέρες, τους φωτογράφους, κ.λπ. Αλλά κι αν δεν το επιθυμείς μπορείς να παντρευτείς χωρίς καμία επισημότητα, εργάσιμη μέρα και ώρα, εντός πέντε λεπτών, ενώπιον του Δ/ντού του Δημοτολογίου. Ομοίως, μπορείς να ονοματοδοτήσεις το παιδί σου ενώπιον του Ληξιάρχου (τα γράφω αυτά διότι ίσως κάποιοι να μην τα ξέρουν).

Συνεπώς ποιο είναι ακριβώς το κενό που καλύπτει η καθιέρωση του Συμφώνου? Η δυνατότητα άμεσης (και μονομερούς) λύσεως της σχέσης θα πει ίσως κάποιος.
Δεν θα μπορούσε όμως η συγκεκριμένη διάταξη να προστεθεί στη σχετική, με τον πολιτικό γάμο, νομοθεσία?

Έχω, λοιπόν, την εντύπωση ότι η καθιέρωση του Συμφώνου αυτού περισσότερο εξυπηρετεί την προσπάθεια της Κυβέρνησης να μας πείσει πως παρακολουθεί τις κοινωνικές εξελίξεις και να απαλλαγεί απ΄ όσα, για τον συντηρητισμό της, της καταμαρτυρούν, παρά το αποδεικνύει εφόσον εξαιρεί τη
μοναδική κοινωνική μειονότητα που έχει άμεση ανάγκη τη ρύθμιση πλήθους ζητημάτων που την αφορούν.

 
Τη 3:42 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112

Στη σημερινή Ελυθεροτυπία ένας ιερωμένος αποδίδει την ομοφυλοφιλία σε σεξουαλική παρενόχληση κατά την παιδική ηλικία και συνεχίζει λέγοντας:

"H ομοφυλοφιλία στην πρώτη φάση, την παιδική, που έγινε "επέμβαση", ήταν αναγκαστική, στη δεύτερη φάση αποτελεί αμαρτωλή επιλογή και στην τρίτη εξάρτηση καταστρεπτική".

Mε άλλα λόγια δηλαδή ο βιασμός ενός παιδιού ("αναγκαστική επέμβαση") ΔΕΝ ΚΟΜΜΑΤΙΑΣΕ την αθώα ψυχή του, ΔΕΝ ΜΑΤΩΣΕ το κορμάκι του, δεν του δημιούργησε φόβο, δεν αισθάνθηκε υποτιμημένο, ταπεινωμένο και προδομένο (συνήθως ο βιαστής δεν είναι άγνωστος αλλά πολύ οικείο πρόσωπο στο παιδί), δεν οργίστηκε, δεν θύμωσε, δεν περιήλθε σε απόγνωση και απελπισία αλλά του άρεσε κιόλας, εφόσον στην πορεία το "επιλέγει" και καθόλη τη διάρκεια της ενήλικης ζωής του πλέον "εξαρτάται" από την επιθυμία αυτή.

Μόνο αναγούλα αισθάνομαι όταν έρχομαι αντιμέτωπη με τέτοιες προσγγίσεις όπως και κάθε φορά που ακούω από "αρσενικούς" την προτροπή: "Εάν δεν μπορείς να αποφύγεις τον βιασμό, τουλάχιστον, απόλαυσέ τον".

 
Τη 4:13 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger bigggerbro είπε...

Το είπε ένας "ιερωμένος":
Αυτό σημαίνει ότι το είπε ένα άτομο με, ίσως έναν από τους πιο περιορισμένους "εγκεφαλικούς ορίζοντες". Το χειρότερο απ' όλα όμως, όπως σωστά λες, είναι ότι αυτή είναι η άποψη ενός τεράστιου ποσοστού ελλήνων.
Απ' όσο φαίνεται, η γνώση αποτελεί κι αυτή μια αμαρτωλή επιλογή...

 
Τη 4:35 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

@ Ανώνυμε:

"Εμείς" είμαστε οι άμεσα ή οι έμμεσα θιγόμενοι, δηλαδή ή εκείνοι που έχουν διαφορετικό προσανατολισμό ή εκείνοι που έχουν γιο ή κόρη ομοφυλόφιλη, ή αδερφό ομοφυλόφιλο ή φίλο. Και επειδή συγγενείς (υπό όρους), παιδιά και φίλοι είναι τα ιερά μας δεν επιτρέπουμε να μας τα θίγει και κανένας!
Που κι αυτό με τη σειρά του σημαίνει ότι δεκτόν το blogging μεν διότι εκτονώνεσαι, εκφράζεσαι, ενημερώνεσαι, κοινωνικοποιείσαι, απαραίτητον να προβείς και σε άλλες ενέργειες δε:
Α) Δια της (έρημης) της ψήφου σου,
Β) Δια της οικονομικής συνεισφοράς σου στους αρμοδίους Συλλόγους προκειμένου να προσφύγουν σε ανώτερα δικαστήρια (Άρειο Πάγο ή ΕΔΑΔ) και με τη συμβολή ικανών νομικών να αγωνιστούμε και δικαιωθούμε.
Αυτοί είμαστε "εμείς". Οι ελάχιστοι που παλεύουν για την Αλήθεια και το Δίκιο.

@bigggerbro:
Γι το μήλο από το Δέντρο της Γνώσης που δάγκωσαν οι πρόγονοί μας θεωρείσαι εσύ αμαρτωλός σήμερα.

 
Τη 4:47 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

 
Τη 4:49 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

Επίσης να προσθέσω (στον Ανώνυμο φίλο αναφέρομαι) ότι όπως πολύ σωστά λέει και ο divine δεν είναι δυνατόν (δηλαδή δυνατόν είναι, έντιμο και ηθικό δεν είναι) ένας άνθρωπος να υφίσταται διακρίσεις λόγω του σεξουαλικού προανατολισμού του την ίδια στιγμή που υπόκειται στους ίδιους ακριβώς περιορισμούς που υπόκεινται και όσοι (έχουν δηλώσει πως) είναι ετεροφυλόφιλοι.

Και είναι χρέος μας να σταθούμε δίπλα τους διότι όταν ο νομοθέτης επιδικάζει υψηλή αποζημίωση στο φονιά του παιδιού σου (ή της συζύγου σου ή της μητέρας σου ή της αδερφής σου) και τον υποχρεώνει με κατάσχεση ή φυλάκιση να σου την καταβάλλει για την ψυχική σου οδύνη, δεν αντιλαμβάνομαι με ποια λογική και εγώ δεν πρέπει να θιγώ όταν οι γύρω μου υβρίζουν, λοιδωρούν, περιφρονούν, απαξιώνουν, ταπεινώνουν, περιθωριοποιούν όποιον αγαπώ? Και μανικοκόλληση και ρεγκλάν δεν γίνεται...

Υ.Γ. Θα πω κι άλλα?

 
Τη 10:55 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Κώστας είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο αλλά με το να τα γράφουμε απλά στα μπλογκ μας δεν αλλάζει ΤΙΠΟΤΑ.

Επιτέλους πρέπει να οργανωθούμε και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην περάσει.

Προσφυγές, πρωτοβουλίες, υπογραφές, email διαμαρτυρίας, οικονομική ενίσχυση των οργανώσεων που μας υποστηρίζουν είναι κάποια που μου 'ρχονται στο μυαλό.

Δες κι αυτό το θέμα και αυτά που γράφω εκεί με σχόλιο:
http://gayrightsgreece.blogspot.com/2008/04/o.html

 
Τη 3:48 π.μ. , Ο χρήστης Blogger kosmogyrismenos είπε...

Μήπως να αρχισουμε να καταγγέλουμε, με αποδείξεις απτές όλους εκείνους στο σύστημα, αρχής γενομένης από τον πρωθυπουργό, τον Δήμαρχο Αθηναίων κ.ο.κ ότι ενώ έχουν και το ΚΟΥΣΟΥΡΙ και τη πίτα και το μαχαίρι μόνο στα πλευρά των αλοτινών σεξουαλικών συντρόφων τους το μπήγουν!

 
Τη 9:17 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

@ Κώστα:

Διάβασα το σχόλιο σου στο οποίο παραπέμπεις και το σχόλιό σου στο παρόν blog, ναι, συμφωνώ. Και πρέπει να ασκηθούν προσφυγές προκειμένου να κριθεί αντισυνταγματικό το Σύμφωνο. Ας θυμόμαστε όμως όλοι μας και μια γενική αρχή και να μην απελπιζόμαστε: Η Ιστορία πάει μπροστά, ποτέ πίσω. Ακόμα κι αν κάποιες στγμές οι εξελίξεις είναι τόσο αργές που μας φαίνεται πως έχει "παγώσει" η εικόνα. Στο τέλος το εμπρός είναι μονόδρομος. Ήταν πολύ πολύ σημαντική η δημόσια κουβέντα που έγινε, πότε είχαν ειπωθεί όλα αυτά?

@kosmogyrismene:
Kαταλαβαίνω πού πάει η σκέψη σου όμως αυτό δεν θα οδηγήσει πουθενά, ίσως μόνο σε καταδίκη των εναγόντων για παραβίαση του δικαιώματός τους περί προστασίας των ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων. Αυτό που λες θα μπορούσε να γίνει δημοσιογραφικά (να καταγγελθεί δηλαδή η υποκρισία), δικαστικά όμως όχι, η θεσμοθέτηση όμως είναι το ζητούμενο.

 
Τη 10:00 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

@Κώστα:

Διαφωνώ μαζί σου μόνο ως προς το ότι μέσω των blogs δεν θα αλλάξει κάτι. Πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε τι ακριβώς θα εμπεριέχει αυτό το "κάτι".
Για μένα το διαδίκτυο και τα blogs με την αμφίδρομη επικοινωνία που εξασφαλίζουν, αποτελούν πέρα από μια παγκόσμια δεξαμενη πληροφόρησης και ένα μαγικό μέσο επικοινωνίας, οργάνωσης και συντονισμού.
Μπορεί και καταργεί τις γεωγραφικές αποστάσεις, και μπορεί να σε οδηγήσει σε ανθρώπους που σκέπτονται όπως εσύ (ή αντίθετα, αλλά κι αυτό χρήσιμο είναι) τους οποίους δεν θα γνώριζες ποτέ κλεισμένος στον δικό σου μικρόκοσμο, όπως όλοι μας και δουλεύοντας ατελείωτες ώρες.
Το ζήτημα είναι μετά από κείμενα, σχόλια, ανταλλαγή απόψεων, κ.λπ. πόσοι είναι εκείνοι που δεν θα επισκέπτονται τα ιστολόγια για να σχολιάσουν "ωραίο post!" αλλά θα ζητήσουν μέρα, ώρα, οδό και αριθμό νομικής εταιρείας προκειμένου να ενημερωθούν, δια ζώσης, από ειδικούς για την τύχη νομικής διακδίκησης. Α! Και φεύγοντας δεν θα λησμονήσουν να συνδράμουν οικονομικά την ομάδα συντονισμού διότι θα έχουν λάβει σοβαρά υπόψη τους ότι οι διακδικήσεις δια των δικαστηρίων, ελληνικών και ευρωπαϊκών, είναι χρονοβόρες, ψυχοφθόρες αλλά ΚΑΙ πολυδάπανες. Συγγνώμη εάν θίγω κάποιον όμως έχω αντιληφθεί ότι των περισσοτέρων η ευαισθησία εξαντλείται στη συλλογή υπογραφών, στη διαβίβαση σπαραξικάρδιων μηνυμάτων (εγώ ΔΕΝ δίνω ΠΟΤΕ αιμοπετάλια, ο άλλος να πάει να δώσει για το μωρό που πεθαίνει στο Λαϊκό, εγώ του το διαβιβάζω πάντως το e-mail, κατόπιν παίζανε όλοι τα μπάννερ της Αμαλίας, μήπως εσύ όμως ξέρεις και κανέναν να σεβάστηκε την τελευταία επιθυμία της και να συνέδραμε τον σύλλογο για καρκινοπαθή παιδιά, όχι ε? ούτε κι εγώ ή μήπως γνωρίζεις κανέναν να ταίζει κανένα αδέσποτο περαστικό? άπαντες όμως ζωόφιλοι, ξέρεις πόσα μηνύματα λαμβάνω με τίτλο "Σώστε τα!"? ο άλλος, ποτέ εκείνος), κ.ό.κ.

 
Τη 11:57 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Κώστας είπε...

Έχεις δίκιο, η ορθότερη διατύπωση είναι ότι μπορούν να αλλάξουν αρκετά μέσω των μπλογκς, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτός ο τρόπος δράσης.

 
Τη 3:46 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

Άσχετο, όμως μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο εξής?

Πώς μπορούμε να παραγγείλουμε την ταινία "Korczak" του Wajda? Από το Amazon? Δεν γνωρίζουμε ούτε τη διαδικασία, ούτε ισοτιμίες, ούτε τίποτα, την τύφλα μας δηλαδή.

Μήπως μπορεί κάποιος να μας βοηθήσει? Ευχαριστώ πολύ.

 
Τη 11:00 π.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

kale pare tilefwno, ti rwtas mesa apo edw???

 
Τη 11:44 π.μ. , Ο χρήστης Blogger ds είπε...

Από την αρχή δεν περίμενα να αλλάξει κάτι -- το σύμφωνο ήταν ήδη προσχεδιασμένο να περιλαμβάνει μόνο ετερόφυλα ζευγάρια.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Κώστα. Η προσφυγή θα ήταν η καλύτερη λύση. Σε gay οργανισμούς στην Ευρώπη (γιατί δεν νομίζω ότι η ΕΕ μπορεί να το επιβάλει), αλλά και να δούμε αν είναι όντως αντισυνταγματικό.

O οργανισμός ILGA-Europe (International Lesbian and Gay Association) αναφέρει ότι αυτή την άνοιξη θα γίνει πρόταση για νέο κανονισμό κατά των διακρίσεων: "The European Commission is expected to make a proposal for a new anti-discrimination directive this spring and to adopt it by the end of June 2008."

Κι εδώ οδηγίες για το πως μπορεί ο καθένας μας να δράσει υπέρ αυτού.

O οργανισμός ILGA-Europe (International Lesbian and Gay Association) αναφέρει ότι αυτή την άνοιξη θα γίνει πρόταση για νέο κανονισμό κατά των διακρίσεων: "The European Commission is expected to make a proposal for a new anti-discrimination directive this spring and to adopt it by the end of June 2008."


Κι εδώ οδηγίες για το πως μπορεί ο καθένας μας να δράσει υπέρ αυτού.

http://www.ilga-europe.org/europe/campaigns_projects/campaign_for_a_new_european_anti_discrimination_legislation/what_can_you_do_to_contribute_to_this_campaign

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα