ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Απριλίου 30, 2007

ελα να πιάσεις το Μάη

Απριλίου 27, 2007

ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΟΙ ΠΟΛΩΝΟΙ

Κοινή πρόταση ψηφίσματος υιοθέτησε την Πέμπτη, με ψήφους 325 υπέρ - 124 κατά και 250 αποχές, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καταδικάζοντας την ομοφοβία. Την κοινή πρόταση υπέβαλαν οι Σοσιαλιστές, οι Φιλελεύθεροι, οι Πράσινοι και η Ενωτική Αριστερά.

Στο ψήφισμα γίνεται ξεχωριστή αναφορά στην Πολωνία και καταδικάζονται «οι δηλώσεις παρακίνησης στο μίσος και τη βία των ηγετών του Κόμματος Ένωσης των Πολωνικών Οικογενειών και ιδίως του αναπληρωτή πρωθυπουργού και υπουργού Παιδείας».

Ο εν λόγω υπουργός «ανακοίνωσε νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει απολύσεις, πρόστιμα ή ποινή φυλάκισης για διευθυντές σχολείων και μαθητές σε περίπτωση 'ακτιβισμού' υπέρ των δικαιωμάτων της κοινότητας ΛΟΑΤ (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφισεξουαλικοί και τρανσέξουαλ) στα σχολεία, καθώς και απολύσεις στους εκπαιδευτικούς που αποκαλύπτουν την ομοφυλοφιλία τους».

Μεταξύ άλλων, το Ευρωκοινοβούλιο ζητά από τις αρμόδιες πολωνικές αρχές «να μην προτείνουν ή θεσπίσουν νόμο, όπως αυτός που περιγράφεται από τον αναπληρωτή πρωθυπουργό».

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η πολωνική κυβέρνηση απέλυσε τον επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικών και απαγόρευσε τη διανομή επίσημου εγχειριδίου του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά των διακρίσεων. Επίσης, η Πολωνή διαμεσολαβήτρια για τα παιδιά δήλωσε ότι καταρτίζει κατάλογο θέσεων εργασίας, για τις οποίες είναι ακατάλληλοι οι ομοφυλόφιλοι.

Οι ευρωβουλευτές δηλώνουν ότι «η ΕΕ είναι πάνω απ' όλα μια κοινότητα αξιών, όπου ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών, καθώς και η ισότητα και η αποφυγή των διακρίσεων, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις κορυφαίες αξίες της»

ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!


Οσο φρικιό και αν γίνεις, όσες ακρότητες και αν κάνεις εγώ θα σε αγαπώ για πάντα...
Και είσαι τόσο απαραίτητη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς...

Απριλίου 21, 2007

ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.....

Λονδίνο

Ένα μόριο που απομονώθηκε από το ανθρώπινο αίμα διαπιστώθηκε ότι εμποδίζει τη μόλυνση των κυττάρων από τον ιό του AIDS. Με μια μικρή τροποποίηση στο εργαστήριο, η ουσία γίνεται μπορεί μάλιστα να γίνει 100 φορές πιο αποτελεσματική.
Η ανακάλυψη ίσως ανοίγει το δρόμο για νέα φάρμακα κατά του HIV, καθώς η νέα ουσία δρα με μηχανισμό διαφορετικό από τις σημερινές θεραπείες. Επιπλέον, ο ιός είναι πιθανό να μην μπορεί να αναπτύξει ανθεκτικότητα στο μόριο, όπως συμβαίνει συχνά με τις διαθέσιμες αντιρετροϊικές αγωγές.
Η ουσία, ένα πεπτίδιο με την ονομασία VIRIP (virus-inhibitory peptide, πεπτίδιο αναστολής ιού), συνδέεται με μια σταθερή πρωτεΐνη στην επιφάνεια του HIV, η οποία ονομάζεται gp41 και είναι απαραίτητη για την προσκόλληση του ιού στα κύτταρα.
Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Cell.
Όπως αναφέρει το Nature.com, το VIRIP ανακαλύφθηκε από τον Φρανκ Κίρκοφ του Πανεπιστημίου της Ουλμ στη Γερμανία, ο οποίος εξέτασε έναν τεράστιο αριθμό ουσιών που απομονώθηκαν από 10.000 λίτρα φιλτραρισμένου αίματος, αναζητώντας κάποια που μπορεί να αναστείλει τον HIV (ουσίες που καταπολεμούν τον ιό είχαν ανακαλυφθεί και παλαιότερα στο ανθρώπινο αίμα).
Η ομάδα του Κίρκοφ προσπάθησε στη συνέχεια να τροποποιήσει μερικά από τα 20 αμινοξέα που αποτελούν το VIRIP, για να ελέγξει αν η αλλαγή της δομής του μορίου μπορεί να ενισχύσει τη δράση του.
Δοκιμάζοντας έναν τεράστιο αριθμό παραλλαγών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αλλαγή τριών αμινοξέων αυξάνει 100 φορές την ικανότητα της ουσίας να εμποδίζει τη μόλυνση σε καλλιέργειες κυττάρων.
Το τροποποιημένο VIRIP δοκιμάστηκε σε αρουραίους, σκύλους και πιθήκους και δεν βρέθηκε τοξικό. Τα αποτελέσματα δεν έχουν δημοσιευτεί ακόμα, είναι όμως ενθαρρυντικά και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε δοκιμές σε ανθρώπους γύρω στα τέλη του 2007.
Ο φυσιολογικός ρόλος του πεπτιδίου παραμένει πάντως άγνωστος.
news.in.gr 20/4/2007

Ετικέτες ,

Απριλίου 15, 2007

τσουνάμι απανθρωπιάς

Απαιτείται συνταγματική αλλαγή
Απαγόρευση εισόδου σε μετανάστες φορείς HIV εισηγείται ο Αυστραλός πρωθυπουργός
Σίδνεϊ
Την απαγόρευση πρόσβασης στη χώρα σε μετανάστες ή πρόσφυγες που είναι φορείς του ιού του AIDS ζητά ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τζον Χάουαρντ, γνωστός για τη σκληρή του στάση στο θέμα της μετανάστευσης κατά την 11ετή παραμονή του στην εξουσία.
Μιλώντας από την πολιτεία της Βικτόρια, στην οποία έχει καταγραφεί σημαντική αύξηση στα κρούσματα HIV, ο Τζον Χάουαρντ δήλωσε πως θέλει να αναζητήσει περισσότερες συμβουλές για το ζήτημα, αλλά σαφής θέση του είναι ότι ως κανόνας πρέπει να απαγορεύεται η είσοδος στους φορείς και να εξετάζονται ορισμένες εξαιρέσεις.
Για την απαγόρευση εισόδου σε μετανάστες με HIV/Aids θα χρειαστεί συνταγματική τροποποίηση, επισημαίνει το BBC.
Οι υγειονομικές αρχές της Βικτόρια αποδίδουν μερικώς την αύξηση στα κρούσματα HIV στους μετανάστες, αλλά και στους Αυστραλούς που μετεγκαθίστανται από άλλα σημεία της χώρας.
Η σκληρή στάση του Τζον Χάουαρντ σε θέματα μετανάστευσης είναι γνωστή. Συνέδεσε την προτεινόμενη απαγόρευση με αυτή που ισχύει ήδη για τους πάσχοντες από φυματίωση.
Τα κρούσματα HIV στην Αυστραλία σημείωσαν αύξηση της τάξεως του 41% το διάστημα μεταξύ του 2001 και του 2005.
Ανεπιθύμητοι» στην Αυστραλία
Αντιδράσεις εγείρουν οι δηλώσεις Χάουαρντ για τους φορείς του ιού του AIDS
Για ρατσισμό κατηγορείται ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζον Χάουαρντ, με αφορμή δηλώσεις του, στις οποίες υποστήριξε ότι θα πρέπει να απαγορεύεται σε όσους είναι φορείς του ιού του AIDS να μεταναστεύουν στη χώρα.
«Η αρχική μου αντίδραση είναι ότι, όχι (δεν πρέπει να επιτρέπεται να μεταναστεύουν στη χώρα φορείς)» δήλωσε ο Χάουαρντ στο Southern Cross Broadcasting. «Μπορεί να υπάρχουν ανθρωπιστικά ζητήματα που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά, prima facie, όχι» συμπλήρωσε.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ήδη απαγορεύει σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από φυματίωση να εισέρχονται στη χώρα, ενώ όλοι όσοι είναι άνω των 15 ετών και υποβάλουν αίτηση παραμονής περνούν από εξετάσεις για HIV. Όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, η αντιμετώπιση των οποίων στη διάρκεια ολόκληρης της ζωής τους ξεπερνά τα 21.000 δολάρια Αυστραλίας, απαγορεύεται να παραμείνουν στη χώρα.

Ο Χάουαρντ δήλωσε ότι το νομικό πλαίσιο αναθεωρείται, ώστε να απαγορεύεται στους φορείς του HIV να εισέρχονται στην Αυστραλία. «Πρέπει να επιβάλουμε τους αυστηρότερους δυνατούς όρους όσον αφορά αυτό το θέμα και γνωρίζω ότι ο υπουργός Υγείας ασχολείται με το θέμα, εξετάζοντας τρόπους να κάνει πιο αυστηρούς τους κανόνες» είπε ο Αυστραλός πρωθυπουργός.
Ειδικοί για το AIDS χαρακτήρισαν τις δηλώσεις Χάουαρντ υπερβολικές και έκαναν λόγο για μια πολιτική διακρίσεων. «Είναι ήδη εξαιρετικά δύσκολο για ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από HIV να γίνουν δεκτοί ως πρόσφυγες ή μετανάστες» δήλωσε ο Ντον Μπάξτερ της Ομοσπονδίας των Οργανώσεων της Αυστραλίας για το AIDS στην εφημερίδα Australian.

«Είναι μια υστερικά υπερβολική αντίδραση, που αναμειγνύει ρατσισμό και φοβία για τις μεταδοτικές ασθένειες» υπογράμμισε ο επιδημιολόγος Κρις Λέμο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Australian Associated Press.
«Το να μην επιτρέπουμε σε ανθρώπους να έρχονται στη χώρα μας λόγω της κατάστασης της υγείας τους είναι ανήθικο και ανεφάρμοστο. Οι περισσότεροι άνθρωποι που προσβάλλονται από HIV (στην Αυστραλία), προσβάλλονται εδώ, οι περισσότεροι έχουν γεννηθεί εδώ» προσέθεσε.
news.in.gr 14/4/2007

Ετικέτες , ,

Απριλίου 06, 2007

ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ!...

Σπάει το ταμπού...
Κινεζικό τηλεοπτικό σόου για ομοφυλόφιλους προβάλλεται από το Διαδίκτυο
Γεγονός αποτελεί για το κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας το πρώτο τηλεοπτικό σόου για ομοφυλόφιλους.
Πρόκειται για μία εβδομαδιαία εκπομπή που προβάλλεται μέσω του Διαδικτύου, από το τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix Satellite Television.
Η εκπομπή δίνει την ευκαιρία σε ομοφυλόφιλους να επικοινωνούν μεταξύ τους και να συζητούν για θέματα που τους απασχολούν.
Πρόκειται για μία άκρως ριζοσπαστική πρωτοβουλία, αφού η ομοφυλοφιλία αποτελεί ταμπού για το κινεζικό καθεστώς.
Μέχρι το 2001, μάλιστα, οι κινεζικές αρχές θεωρούσαν την ομοφυλοφιλία διανοητική ασθένεια.
Σύμφωνα με το BBC, τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα στο παρελθόν, καθώς οι ομοφυλόφιλοι διώκονταν και φυλακίζονταν, ενώ ακόμα πιο παλιά εκτελούνταν.
In.gr 5/4/2007

Ετικέτες ,

Απριλίου 05, 2007

Αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων στην Κούβα (η συνέχεια)

Σε συνέχεια παλιότερου ποστ (μου), βάζω εδώ το λινκ άρθρου από τα ΝΕΑ. Το συγκεκριμένο άρθρο (ευχαριστώ τον Σκύλο της Βάλια Κάλντα που το βρήκε) παρουσιάζει ενδιαφέρον για δυο λόγους:

  1. Γιατί ενημερώνει σχετικά με την σημερινή αντιμετώπιση των ομοφυλοφίλων στην Κούβα και μάλιστα σε επίπεδο κράτους.
  2. Γιατί δείχνει πως μια θετική είδηση μπορεί να αναπαραχθεί παρέα με την σχετική προπαγάνδα (αναλογικότητα λέγεται αυτό). Δείτε πως βάζει ο συντάκτης (;) δηλώσεις που αποκλείεται να έκανε η Μαριέλα Κάστρο (δεν εξετάζω αν ισχύουν, απλά θεωρώ πως η κόρη του Ραούλ Κάστρο αποκλείεται να παραδέχτηκε την ύπαρξη στρατοπέδων εργασίας και τον χαρακτηρισμό των ομοφυλόφιλων ως ιδεολογικά παρεκκλικόντων), δίπλα στις απόψεις της -οι οποίες παρατίθενται σε εισαγωγικά.
Αυτά.

Απριλίου 01, 2007

MARC ALMOND



ένα πιάνο, μια κιθάρα, κι ο Λάμπρος γκεστ στο ακορντεόν
μια φωνή, η φωνή της ζωής μας, όλο το δράμα που κουβαλάμε χρόνια, το πάθος, όλα ίδια και καλύτερα, με την ποιότητα του χρόνου, το ίδιο γλυκό πρόσωπο, η ίδια επικοινωνία, το ίδιο υπέροχο συναίσθημα στο τέλος...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΡΙΣΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΣΗ ΑΣΧΗΜΙΑ