ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Απριλίου 11, 2008

ΟΛΚΕ - ΣΥΝ : 1 - 0

ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΑ ΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΚΑΝΕ ΑΠΛΑ ΧΙΟΥΜΟΡ.
ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ - ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΕΙΝΑΙ;
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΝ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ...
ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΣΟΒΑΡΟ...
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ, Θ'ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΜΗΠΩΣ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ - ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ?

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ IN.GR - ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ


******
Για εμπαιγμό και πολιτική ανακολουθία εγκαλεί το Συνασπισμό η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδος (ΟΛΚΕ), όσον αφορά την τέλεση πολιτικών γάμων από δημάρχους που πρόσκεινται στο κόμμα της Αριστεράς.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΚΕ τονίζει ότι η πρωτοβουλία σχετικά με τον πολιτικό γάμο, βασίστηκε σε σχετική μακρά συνεργασία με τον ΣΥΝ, με αποκορύφωση την εξαγγελία περί της δυνατότητας του κόμματος αυτού, να τελέσει πολιτικό γάμο, με τον ισχύοντα νόμο.

«Από τότε μέχρι σήμερα, ο ΣΥΝ διαβεβαίωνε την ΟΛΚΕ και τα ΜΜΕ, σε κάθε ευκαιρία, πως στηρίζει τις προσπάθειες της ΟΛΚΕ και θα κάνει πολιτικό γάμο» συνεχίζει ο Οργάνωση, επικαλούμενη και το πλέον πρόσφατο δελτίο Τύπου του ΣΥΝ.

«Το ΔΣ της ΟΛΚΕ συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΣΥΝ όπου συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει εμπάργκο πληροφόρησης ως προς τα δημαρχεία και τις ημερομηνίες, πραγματοποίησης των σχετικών τελετών. Έκτοτε η ΟΛΚΕ δεν είχε καμία πληροφόρηση για τα στοιχεία αυτά, παρά τις προσπάθειες επικοινωνίας με αρμόδια στελέχη του ΣΥΝ.

»Σήμερα ο ΣΥΝ μας ανακοίνωσε την άρνηση των δημάρχων που επηρεάζει να τελέσουν τους γάμους αυτούς» αναφέρεται στην ανακοίνωσε της ΟΛΚΕ που καλεί το ΣΥΝ «να εξηγήσει γιατί πρόβαλε την προηγούμενη άποψη, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση κάποιων δημάρχων, εκμεταλλευόμενος την κατανοητή επιθυμία της μεγάλης ομάδας των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και τρανσεξουαλικών πολιτών της χώρας για ισότητα και δικαιοσύνη, και πλειοδοτώντας κάθε άλλο πολιτικό χώρο για λόγους προεκλογικής εκμετάλλευσης.»

Από την πλευρά του ο Συνασπισμός, εκφράζει την έκπληξή του για την ανακοίνωση της ΟΛΚΕ, τν οποία κατηγορεί ότι ανοίγει μέτωπο με εκείνους που σταθερά και με συνέπεια στηρίζουν τον αγώνα της ομοφυλοφιλικής κοινότητας για ίσα δικαιώματα.

«Μας εγκαλεί γιατί δήθεν υποσχεθήκαμε και δεσμευτήκαμε ότι θα τελεστεί πολιτικός γάμος ομοφύλων, ενώ γνωρίζει ότι αυτό ουδέποτε συνέβη (και πώς θα μπορούσε να έχει συμβεί άλλωστε αφού τα κόμματα δεν έχουν τέτοια εξουσία)» σημειώνει.

Ο Συνασπισμός αφού επαναλαμβάνει την πάγια θέση του για κατάργηση όλων των διακρίσεων εις βάρος των ομοφυλόφιλων στη χώρα μας τονίζει:

«Ο Συνασπισμός έχει παλέψει και θα συνεχίζει να παλεύει για την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων για όλους τους πολίτες, με τα μέσα και τους τρόπους που κάθε φορά ο ίδιος κρίνει ότι βοηθάνε την προσπάθεια, χωρίς ερασιτεχνισμούς και κραυγές, χωρίς να μας ενδιαφέρει να βρούμε τρόπους να βγαίνουμε στα κανάλια. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις οργανώσεις των ομοφυλοφίλων και των λεσβιών, και το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες για την προώθηση των δίκαιων αιτημάτων τους».

Τα στελέχη του ΣΥΝ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, που δραστηριοποιούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση συμφωνούν με τις θέσεις του κόμματος, υιοθετούν και στηρίζουν το δικαίωμα των ομοφυλοφίλων στην οικογενειακή ζωή και αναλαμβάνουν μέσα από τις δικές τους διαδικασίες πρωτοβουλίες για την υπεράσπισή του. «Είναι ξένη για μας κάθε παλαιοκομματική αντίληψη για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως πιστεύαμε ότι είναι και για μια κινηματική οργάνωση όπως η ΟΛΚΕ».

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι ο μεγάλος αντίπαλος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων είναι το σημερινό αναχρονιστικό πλαίσιο και η διαχρονική έλλειψη βούλησης των κυβερνήσεων να το αλλάξουν. «Δικός μας στόχος παραμένει να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη, να πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει θέση, αλλά και να συμβάλουμε στην ανάπτυξη ενός μαζικού και διεκδικητικού κινήματος για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Προ ημερών ο προσκείμενος στο Συνασπισμό δήμαρχος Καισαριανής Σπύρος Τζόκας είχε διευκρινίσει στη ΝΕΤ ότι πρώτα θα ζητήσει γνωμάτευση από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και εφόσον καλύπτεται, είναι υποχρεωμένος να τελέσει το γάμο.

7 σχόλια:

Τη 5:11 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Betty είπε...

@dm:

Μ΄ αυτά τα τερτίπια από κει που αγωνιούσαν για το αν θα πάρουν το 3% και θα μπουν στη Βουλή έφτασαν στο 18 έως 22% στις δημοσκοπήσεις. Το ΚΚΕ στην κοσμάρα του, μείζοντος σημασίας ζητήματα τα δικαιώματα της εργατικής τάξης (ομοφυλόφιλοι εργάτες δεν υπάρχουν?) όχι όμως τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ΠΑΣΟΚ οσονούπω εξαφανίζεται και μένει η ΝουΔου να εισηγείται δήθεν πρωτοποριακά σύμφωνα "ελεύθερης συμβίωσης" (που ακόμα δεν έχω αντιληφθεί ποια τα προβλήματα που επιλύουν, ισχύοντος του πολιτικού γάμου). Τι να πω?
Μαύρο σε όποιον μαυρίζει τη ζωή μας. Επίκαιρο πάντα.

 
Τη 8:09 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

mayro telika - nai

 
Τη 10:54 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger bigggerbro είπε...

Τα χω πει κι εγώ δυστυχώς...
Απλά νιώθω πολύ ηλίθιος, ώρες-ώρες, σαν πολίτης αυτής της χώρας
:-(

 
Τη 11:39 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger Κώστας είπε...

Δείτε μόνο πώς κλείνει η ανακοίνωση του συνασπισμού:

"Επιμένουμε. Η κοινωνία έχει ωριμάσει, καιρός να ωριμάσει και η κυβέρνηση."

ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΑΣ;; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΡΙΜΑΣΟΥΝ;

 
Τη 10:59 π.μ. , Ο χρήστης Anonymous Ανώνυμος είπε...

Αντιγράφω απόσπασμα από ανακοίνωση του τμήματος δικαιωμάτων του Συνασπισμού που δημοσιεύτηκε στις 15/3/2008 στο site GayWorld.gr

"Σε αυτά τα πλαίσια, το Τμήμα Δικαιωμάτων υποστηρίζει τις δημοσιοποιημένες πρωτοβουλίες μελών της Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας να τελέσουν πολιτικό γάμο καθώς, μάλιστα, πιστεύει ότι το υπάρχον νομικό πλαίσιο για τον πολιτικό γάμο επιτρέπει τους γάμους ομοφύλων."

Τα συμπεράσματα δικά σας.

 
Τη 11:30 π.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

kati den katalabes file anwnyme!
to tmima dikaiwmatwn toy synaspismoy to ypostirizei - ayto eleipe, ti tmima dikaiwmatwn tha itan allwste...

to idio to komma ti kanei? kai oi dimarxoi tou ekanan pisw! oi dimarxoi toy einai aytoi pou tha telousan tous gamous afou uparxei to nomiko plaisio. kai twra aytoi oi dimarxoi kanoun pisw!

epomenws, mia sketi anakoinwsi tou tmimatos dikaiwmatwn, pou den synadei omws me tin drasi tou kommatos kai den katafernei na peisei tous dimarxous na proxwrisoun, einai ENTELWS diakosmitiki

(elpizw pragmatika na min peithesai me mia apli anakoinwsi san ayti... stis anakoinwseis mporei o katheis na leei o,ti thelei, opws kanoun kai oi kybernitikoi ekproswpoi. stin praksi fainetai i ypostiriksi file mou)

 
Τη 10:24 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger bigggerbro είπε...

Ν' αγειάσει ο στόμας σου! (και πάνω που έλεγα ότι μια φορά στη ζωή μου μπορεί να ψηφίσω μεγάλο κόμμα, τρομάρα μου...)

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα