ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Μαΐου 10, 2008

ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΩΜΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ...

Μία δήλωση του νέου, συντηρητικού δημάρχου της Ρώμης Τζιάνι Αλεμάνο έφερε σε αντιπαράθεση τον δήμαρχο με τις ομάδες των ομοφυλοφίλων που ετοιμάζονται να διοργανώσουν την πορεία του Gay Pride στις 7 Ιουνίου.

Ερωτηθείς από την ιταλική δημόσια τηλεόραση RAI για το αν ο δήμαρχος τάσσεται υπέρ ή κατά της εκδήλωσης απάντησε ότι «το πρόβλημα δεν είναι να πούμε ναι ή όχι στους ομοφυλόφιλους, είναι να πούμε ναι ή όχι στην επίδειξη της σεξουαλικής ταυτότητας και το θέμα αυτό θα το συζητήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο για να βρούμε μια φόρμουλα που να μην προσβάλλει κανέναν».

Ο Αλεμάνο πρόσθεσε ότι: «το gay pride είναι υπόθεση που αφορά την επίδειξη της σεξουαλικής ταυτότητας. Δεν αγαπώ αυτή την αρκετά επιθετική και διόλου εποικοδομητική διάθεση, που δεν ωφελεί ούτε και εκείνους που διαδηλώνουν».

Από την πλευρά του ο υπεύθυνος για το gay pride της Ρώμης, Φαμπρίτσιο Μαράτσο, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Αλεμάνο «ακατανόητες» και τον κάλεσε να πάρει μέρος στην πορεία, «για να γνωρίσει τις τόσες περιπτώσεις πολιτών που δεν έχουν εξασφαλίσει την αναγνώριση των δικαιωμάτων τους».

Εντονότερες ήταν οι δηλώσεις του Φράνκο Γκριλίνι, κεντρικής μορφής του κινήματος των Ιταλών ομοφυλόφιλων, που δήλωσε: «Πρόκεται για έμμονες ιδέες της μπερλουσκονικής δεξιάς, που συνεχίζει να θεωρεί ότι ο καλός ομοφυλόφιλος είναι μόνον αυτός που δέχεται να κρύβεται».

Η απόφαση για την διοργάνωση της πορείας θα δοθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Κατά τα προηγούμενα έτη, ο δήμος της Ρώμης αναλάμβανε υπό την αιγίδα του την πορεία του gay pride. Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από το κεντροαριστερό Δημοκρατικού Κόμματος, σε περίπτωση αρνητικής του δημάρχου της Ρώμης το κόμμα θα κινητοποιηθεί μαζικά «για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων κάθε μειονότητας και ελεύθερου πολίτη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα