ΚΟΥΣΟΥΡΙ

ΚΡΙΜΑ ΚΙ ΑΔΙΚΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΥΧΙΑ

Μαΐου 30, 2008

ΕΙΠΑ ΚΙ ΕΓΩ, ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ? ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ. ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΝΤΡΟΠΗ! ΑΙΣΧΟΣ! ΣΙΧΑΘΗΚΑ!

«Ανίσχυρος, άκυρος, παράνομος»
Παρέμβαση Σανιδά για τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο


Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκάλεσε η είδηση περί πολιτικού γάμου ομόφυλων ζευγαριών στην Τήλο. Ο κ. Σανιδάς διαβίβασε έγγραφο προς τον εισαγγελέα πρωτοδικών Ρόδου, σημειώνοντας ότι μια τέτοια πράξη θα είναι άκυρη, ανίσχυρη και παράνομη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει αναφορά στο άρθρο 21 του Συντάγματος που προστατεύει την οικογένεια και τον γάμο. Στο έγγραφο σημειώνεται ακόμα ότι ο δήμαρχος, ο οποίος θα δεχθεί δήλωση περί συνάψεως γάμου, μεταξύ ομοφυλοφίλων, παραβιάζει το υπό του νόμου και ειδικότερα το άρθρο 21 του Συντάγματος και του άρθρου 1367 του αστικού κώδικα προβλεπόμενο καθήκον, συνεπώς καταλήγει ο κ. Σανιδάς «σε περίπτωση που ο δήμαρχος Τήλου δεχθεί δήλωση περί τελέσεως γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων παρακαλούμε για την ενέργεια των νομίμων».

Διαφορετική άποψη εκφράζει η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Θ.Παπαζήση, «η διάταξη του Αστικού Κώδικα η οποία προβλέπει τις προϋποθέσεις για την τέλεση γάμου δεν αναφέρεται στη διαφορά του φύλου. Με την έννοια αυτή η ισχύουσα νομοθεσία που δεν απαγορεύει ρητά την τέλεση γάμου μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου επιτρέπει κατ΄ αντιδιαστολή τους γάμους αυτούς».

Όπως μάλιστα υποστηρίζει η κ. Παπαζήση, η διεύρυνση της ερμηνείας της διάταξης ανταποκρίνεται στη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας, του σεβασμού της προσωπικότητας, της προστασίας της οικογένειας, και πραγματώνει την αρχή της αξίας του ανθρώπου ως στοιχείου του πολιτεύματος.

Τα μέλη της ΟΛΚΕ επικαλούνται επιπλέον και το ψήφισμα που εξέδωσε το 1994 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με το οποίο ζητούσε από τα κράτη- μέλη να απαλείψουν από τις νομοθεσίες τους την κάθε διάκριση εις βάρος των ομοφυλοφίλων και ειδικά να επιτρέψουν τον γάμο μεταξύ τους, ενώ η ευρωπαϊκή σύμβαση του Άμστερνταμ απαιτεί από τις χώρες να απαλείψουν από τη νομοθεσία τους κάθε διάκριση, μεταξύ άλλων «και λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού».

7 σχόλια:

Τη 3:29 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger hnioxos είπε...

καλημέρα, νομίζω ότι πρέπει επιτέλους να συντονιστούμε και να αντιδράσουμε. Δημοσίευσα και σχετική ανάρτηση

 
Τη 12:28 π.μ. , Ο χρήστης Blogger Κώστας είπε...

Όπως έγραψα και αλλού:

Αυτό που βγαίνει σαν συμπέρασμα από την πρόωρη αντίδραση του αρχιφασίστα εισαγγελέα του αρείου πάγου είναι ότι χρειάζεται πολύ καλή οργάνωση του εγχειρήματος, αξιόπιστοι σύμμαχοι ( όχι σαν το δήμαρχο Καισαριανής και το ΣΥΡΙΖΑ), και τσαμπουκάς.... πολύς τσαμπουκάς.

Γιατί όταν σπεύδει ο Σανιδάς να απειλήσει και να δώσει εντολή για ποινικές διώξεις ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΓΙΝΕΙ ο γάμος, αυτό δείχνει πόσο πολύ τους καίει να μην πραγματοποιηθεί καν ο γάμος, άσχετα αν μετά έτσι κι αλλιώς θα αμφισβητηθεί.

Τέλος, ο κύριος Καρατζαφέρης είναι μεγάλος καραγκιόζης γιατί όταν είχε ανοίξει η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης και μάλιστα αποκλειστικά για ετεροφυλόφιλους, είχε δηλώσει ότι δε θα το ψηφίσει. Ούτε καν αυτό.. και τώρα λέει ότι είναι μεν κατά του γάμου ομοφυλοφίλων αλλά υπέρ της δήλωσης συμβίωσης....

Επίσης θέλω να σημειώσω ότι ο κύριος Σανιδάς είναι ο γνωστός γαλάζιος εισαγγελέας της ΝΔ που αναλαμβάνει όλα τα μεγάλα σκάνδαλα που βγαίνουν στη δημοσιότητα και μετά τα κουκουλώνει.. Αυτό για να μην έχουμε αμφιβολίες από που προέρχεται η "πρωτοβουλία" των κινήσεων του.

 
Τη 11:54 π.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

kamia amfibolia den eixame, Kwsta...
einai o idios poy xantakwse kai toys sumbasiouxous - tis ERT, metaksy allwn...
--
tsampoukas xreiazetai, ontws
alla pws mporei kapoios na tsampoukaleytei me ton eisaggelea toy areiou pagou?
--
den kserw :-((

 
Τη 4:43 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger hnioxos είπε...

Καλησπέρα,

Η κατάσταση δεν είναι απλή και χρειάζεται περίσκεψη αν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι σημαντικό.

Πρώτα-πρώτα με κραυγές δε βγάζουμε τίποτα. Είναι σίγουρο ότι κάτι σαν το γάμο δεν πρόκειται να χαριστεί σε κανέναν. Είναι η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που γίνεται στο οικογενειακό δίκαιο από τη εποχή της θέσπισης του πολιτικού γάμου το 1982 και μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για ένωση ατόμων του ιδίου φύλλου. Δείτε και εδώ

Ο βίος και η πολιτεία του κυρίου Σανιδά είναι γνωστή

 
Τη 6:21 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger divine mitsakos είπε...

egrapsa kai sto blog sou ena sxolio
ti proteineis?
enas dialogos apla mesa apo ta blog, me sxolia epi sxoliwn, bgazei kati?
pragmatika den exw idea ti mporei na ginei
kai safws, o gamos den einai aplo thema, alla pws mporei kaneis na to prowthisei an oxi diamartyromenos?
--

 
Τη 1:20 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger hnioxos είπε...

Καλημέρα, ο πρώτος γάμος έγινε!

Ο διάλογος μέσα από τα μπλογκ δε λύνει τίποτα απολύτως. Προφανώς χρειάζεται δράση. Οι κινήσεις αυτών που παντρεύτηκαν στην Τήλο αλλά και αυτών που θα παντερυτούν το επόμενο διάστημα είναι σωστές κατά τη γνώμη μου. Αφού η πολιτεία δεν αποφασίζει να νομοθετήσει και να λύσει το θέμα αυτή, τότε πολύ καλά παίρνουν την πρωτοβουλία οι άμεσα ενδιαφερόμενοι με τη βοήθεια κάποιων πολιτικών και από κει και πέρα το θέμα θα πάρει το δρόμο του στη δικαστική οδό, που είναι και η ουσία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως, ανεξάρτητα από την αθέτηση της συμφωνίας που είχε γίνει με το Δήμαρχο Καισαριανής, είναι από τα κόμματα που έχουν στηρίξει περισσότερο τις διεκδικήσεις μας.

 
Τη 4:35 μ.μ. , Ο χρήστης Blogger neoinileias είπε...

Συγνώμη για την όχληση, αλλά κάνουνε διαφήμιση στο blog http://neoinileias.blogspot.com/

Ελπίζουμε να συνεχίσετε να μας διαβάζετε…

 

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα